MAINOS

Täysin uusi Audi A3 säväyttää - Taloudellista dynaamisuutta

MAINOS -


Audin yksi tärkeimpiä syömähampaita automarkkinoilla A3-malli uusiutuu täysin tämän vuoden aikana. Keski-Pohjanmaalle on juuri tullut Sportback Pörhölle koeajettavaksi, ja paikallisjohtaja Martti Kumpulaisen mukaan ennakkokiinnostus uuteen malliin on ollut heti todella rohkaisevaa.

Heti aluksi voi todeta, että uusi Audi A3 pitää koeajaa itse, sillä ajotuntuma on parantunut selkeästi. Uudenlainen alustarakenne takaa ajokokemuksen, mikä on sekä taloudellinen että dynaaminen.

- Uuden mallin myyntivaltteja ovat juuri ajettavuus sekä laatu. Malli on sisältä täysin uudistunut, ja ulkomuodoiltaan voi kyllä todeta, että malli on kaunis, Kumpulainen sanoo.

Nyt alkuvaiheessa A3:a saa sportback-mallina, myöhemmin myös sedanina.

A3 on kasvanut pituutta neljä senttiä ja leveyttä vajaat kaksi senttiä. Eli lisää tilaa on tullut sisälläkin sekä korkeus- että leveyssuuntaan. Muotoilussa A3:ssa on ripaus aiempaa enemmän sporttisuutta: etusosassa on suuri Singleframe-hunajakennosäleikkö. Lisävarusteena olevassa matrix-led-ajojärjestelmässä päivänvalot on muodostettu 15 led-segmentillä, mitkä muodostavat tyylikkään kuvion. 
Sportbackin takaosassa aina pyöränkaariin ulottuva sivujen korilinja korostaa audimaisuutta.


Mittaristossa nykyaikaisen  digitaalisuuden näkee heti.


Ohjaamossa on korostettu kuljettajan asemaa. Peräti 10,1 tuuman kosketusnäyttö keskikonsolissa on kallistettu kuljettajaa kohti. Ratin takana on 10,25-tuumainen täysin digitaalinen mittaristo. Digitaalisuus on lisääntynyt uudessa mallissa melkoisesti. Kirjaimellisesti pieni erikoisuus on automaattivaihteisessa mallissa on hyvin pieni vaihdekepin korvannut shift-by-wire -vaihteenvalitsin. Radion äänenvoimakkuutta voi myös säätää ”modernisti” hipaisutyylillä.

Käytössä A3:a voi personoida jopa kuuden käyttäjän asetusten tallentamisen erilaisiin profiileihin. Esimerkiksi istuimet, medialaitteet ja ilmastointi voidaan säätää kuljettajakohtaisesti.

Nyt lanseerausvaiheessa A3:sta on saatavissa 1,5-litran 110 kW:n (150 hv:n) bensamoottorilla sekä samat tehot tuottavalla TDI-dieselkoneella. Moottorivalikoima täydentyy myöhemmin.


Audi A3:n keula on varsin "menevän" näköinen.


S tronic -kaksoiskytkentävaihteiston yhteydessä on 48-voltin kevythybridijärjestelmä. Se ottaa energiaa talteen esimerkiksi auton vauhdin hidastuessa ja tukee polttomoottoria liikkeelle lähdettäessä ja matalissa kiihdytyksissä. Sähköjärjestelmä antaa moottorille tarvittaessa 50 newtonmetriä vääntöapua. Tehtaan arvion mukaan tämä alentaa polttonesteen kulutusta jopa 0,4 litraa sadalla.  Esimerkiksi bensakoneella tehdas ilmoittaa yhdistetyksi kulutukseksi n 5,5 l sadalla kilometrilla.

Uuden mallin näyttävyyttä korostaa myös uudenlaiset värivaihtoehdot: A3:n eräänlainen lanseerausväri on atoll-sininen.

- Hienoa että perinteisten värien rinnalle on tullut uusia pirteitä vaihtoehtoja, paikallisjohtaja Martti Kumpulainen sanoo.

Toki malliston värivalikoimaan kuuluu esimerkiksi perinteisempiä harmaan sävyjä, sininen, musta, punainen ja keltainen.

A3-malliston hinnat alkavat runsaasta 32800 eurosta lähtien. Hinnasto laajemmin >>>


Audille ominaiset piirteet on säilytetty.


Keski-Pohjanmaalla Audit myy Pörhön autoliike >>>

Suunnittele verkossa oma uusi Audi A3 >>>