MAINOS

Painopeiton hyvät vaikutukset

MAINOS

Painopeitolla on niin paljon hyviä vaikutuksia, että sitä voidaan suositella lähes kaikille. Aikuiset kokevat unettomuutta ja jatkuvaa heräilyä. Painopeitto auttaa nukkumaan levollisesti ja saa heräämään virkeänä.

Painopeittoa voi tosin käyttää aivan yhtä hyvin myös silloin, kun nukkumisen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Painopeiton avulla nukkuja voi tuntea olevansa ikään kuin turvassa ja tuo painopeittoa myös lämmön tunnetta. Painopeiton tunne ympärillä vapauttaa kehossa hyvän olon hormoneja. Ne rentouttavat ja rauhoittavat nukkujaa.

Täältä näet Suomen halvimmat painopeitot: https://preeco.fi/660-painopeitto

Painopeiton paino

Painopeittoja on monessa eri koossa. Yleensä painopeittojen koot lähtevät kolmesta kilosta ja painavimmillaan ne voivat olla jopa 15 kiloa. Sopiva painopeiton koko on noin 10–15 % omasta painosta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kyseessä on vain suositus. Jotkut pitävät kevyemmistä painopeitoista, kun taas toiset nauttivat painavammista peitoista. Painopeiton sisällä on tietenkin vanua, mutta sen lisäksi myös esimerkiksi jyviä, joilla tuodaan painopeittoon painoa.

Painopeiton painon ideana on lisätä kehon kokemaan painon tunnetta. Tämä auttaa nukkumaan sikeämmin, sillä ihminen ei pääse kääntyilemään jatkuvasti. Jos levoton kääntyileminen on ongelma, kannattaa siihen puuttua painavamman painopeiton avulla. Näin keho kokee vastustusta myös öisin, eikä kääntyileminen ole niin helppoa.

Painopeiton peseminen

Myös painopeittoa tulee hoitaa, kuten muitakin peittoja ja liinavaatteita. Painopeittoa on kahta eri mallia. Jotkut niistä ovat tuuletettavia, kun taas toiset ovat pestäviä. Hoito-ohje tuleekin selvittää ennen kuin painopeittoa laittaa pesukoneeseen. Tärkeää on myös käyttää hellävaraisia pesuaineita, sillä vahvalla pesuaineella voidaan saada aikaan vahinkoa. Painopeitto ei ole tavallinen peitto, joten sitä ei myöskään voi hoitaa kuin tavallista peittoa.

Tuuletettava painopeitto ei kestä pesua. Tällaisissa painopeitoissa käytetään vanun lisäksi viljan jyviä, joten ne eivät kestä vettä. Tuuletettava painopeitto puhdistetaan tuulettamalla sitä ulkona. Tuulettaminen käy helposti varsinkin talvisin, jolloin sen voi jättää ulos vaikka koko päiväksi. Kylmässä ilmassa kaikki bakteerit kuolevat ja painopeitossa on jälleen raikas tuoksu. Tuuletettavan painopeiton päälle voi ostaa myös suojalakanan, joka on mahdollista pestä.

Pestävissä painopeitoissa on käytetty vanun lisäksi esimerkiksi muovia. Tällöin painopeitto kestää konepesun. Painopeitto tulee pestä aina suurikokoisessa pesukoneessa ja mielellään yksistään. Jos painopeiton lisäksi pesukoneessa on muutakin, voi painopeitto ikään kuin litistyä. Silloin se ei välttämättä saavuta enää täydellisesti muotoaan. Painopeitot pestään aina hellävaraisella pesuohjelmalla. Veden lämpötilan tulisi olla korkeintaan 40 astetta ja vielä parempi on, jos pesukoneesta löytyy 30 asteessa tehtävä hellävarainen pesuohjelma. Hellävaraisuudella voidaan taata se, että painopeiton hyvät ominaisuudet säilyvät ja sen täyte ei repeile tai halkeile. Painopeittojen kanssa on siis erityisen tärkeää noudattaa hoito-ohjeita.