MAINOS

Elämä vaatii toisinaan pikaisia ratkaisuja

MAINOS -

Tilanteet muuttuvat nopeasti, emmekä pysty aina varautumaan oikein muuttuviin tilanteisiin ja niistä syntyviin kuluihin. Usein sitä toivoisi, että käytettävissä olisi paljon enemmän rahaa kuin sen, mitä pankkitilin saldo tällä hetkellä näyttää. On ihan ymmärrettävää, että joskus kärsimme äkillisestä kassavajeesta. Se pitää vain pystyä paikkaamaan nopeasti ja näppärästi, jotta pitkäaikaisilta ongelmilta voidaan välttyä myös elämän hankalien tilanteiden tullessa esiin. 

Olisipa olemassa jokin pikaratkaisu, jolla pystymme taltuttamaan kasvavat laskupinot ja hoitamaan muut äkilliset kulut. Tässä artikkelissa kerromme yhdestä vaihtoehdosta, jolla selvittää hankala tilanne nopealla korjausliikkeellä. Lue tämä artikkeli ja opit, kuinka hakea ja saada edullinen pikalaina netistä.

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on käytännössä vakuudeton laina. Se on yksinkertaisuudessaan luotto, joka ei vaadi vakuutta tai takaajaa. Vakuudettoman lainan saa omasta pankista tai yksityisestä rahoituslaitoksesta. Vakuudeton laina ei vaadi reaalivakuuksia eli toisin sanoen taloa, asuntoa tai muuta omaisuutta ei tarvitse asetta lainan pantiksi. Vakuudeton luotto sopiikin tilanteeseen, jossa vakuutta ei ole enää vapaana ja henkilötakaajaa ei ole tai ketään ei mielellään aseta takaajan asemaan. 

Vakuudettoman lainan ottaja voi päättää itse, mihin lainan käyttää, joten lainan käyttötarve voi olla vaikkapa matkustaminen, asunnon kunnostaminen, velkojen maksaminen tai jokin yllättävä rahareikä, joka tulee kattaa. Vakuudeton laina on haettavissa netistä ja sen saa omalle tililleen parhaimmillaan saman päivän aikana, joten se on hyvä ratkaisu nopeasti muuttuviin tilanteisiin. 

Kuten jo totesimme, vakuudeton pikalaina ei vaadi vakuuksia, mutta tällä on hintansa, sillä sen korko on vakuudellista lainaa suurempi. Joskus vakuudeton laina on kuitenkin tarpeen, ja hyvä esimerkki tilanteesta, jossa vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto, voisi olla vaikkapa uuteen asuntoon tehtävän remontin rahoittaminen. Tällöin asunnon arvolla on jo vakuutettu asuntolaina, mutta remonttia varten tarvitaan uusi erillinen pikalaina.  

Lainanottaja saa käyttää saamansa rahan mihin hyvänsä, sillä käyttötarkoitus ei ole rahoituslaitoksen tai pankin mielenkiinnon kohde. Näin ollen pikalainalla voi rahoittaa myös mukavia asioita, kuten lomamatkan tai vaikkapa muuttokulut unelmien asuntoon. 

Pankit ja rahoituslaitokset antavat vakuudettomia luottoja mielellään, sillä he tienaavat näin paljon rahaa. Vakuudettomat luotot ovatkin hyvin kilpailtu lainojen osa-alue, jolla on suomalaisten pankkien lisäksi myös ulkomaalaisia rahoitusyhtiöitä. Pikalainan saamisen ehdot vaihtelevat pankkien välillä, mutta yleinen lähtökohta on, että lainaa voi saada sellainen suomalainen, jolla on säännölliset tulot ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Tarkemmat tiedot löytyvät lainanantajan nettisivustolta.

Onko pikalaina järkevä valinta?

Kuten jo totesimme vakuudeton laina, eli pikalaina, on usein kalliimpi kuin vakuudellinen laina. Vakuudeton laina on kuitenkin joissain tilanteissa erittäin hyvä vaihtoehto, sillä sillä voi kattaa ne tarpeet, jotka ovat äkillisiä ja jotka vaativat hoitamista heti eikä ensi viikolla. 

Vuonna 2020 Suomen valtio määritti vakuudettomille lainoille uusimman korkokaton. Väliaikainen korkokatto on 10 %, jonka jälkeen todennäköisesti palataan alkuperäiseen 20 prosentin korkokattoon. Näin ollen pikalaina on nykyään suhteellisen halpa keino saada rahaa nopeasti. Menneiden vuosien tuhansien prosenttejen korot ovat siis jo historiaa. 

Pikalainaa ei kannata, eikä voi ottaa, jos ottajalla ei ole säännöllisiä tuloja. Luottokelpoiselle henkilölle, jolla on hyvä takaisinmaksusuunnitelma ja halu maksaa laina takaisin tehokkaasti, pikalaina käy hyväksi ensiavuksi arjen muuttuviin tilanteisiin. Mikäli kesämökin terassi vaatii maalipintaa tai auto tulee huoltaa, voi pikalainan ottaa ja maksaa vaikkapa muutaman kuukauden sisällä takaisin. Pikalaina onkin ketterä ja joustava tapa venyttää omaa rahapussia. 

Pikalainaa voi hakea monesta eri paikasta ja monella eri tavalla. Yleisin tapa hakea lainaa on nykyään mennä jollekin netin vertailusivustolle ja pyytää sieltä yhteisesti lainatarjoukset kaikilta palveluntarjoajilta. Lainatarjouksia kannattaa verrata oman pankin tarjoukseen ja valita näistä se laina, jonka todelliset vuosikulut ovat kaikista matalimmat.  

Jos kuitenkin haluat välttää netissä laina-asioiden hoitamista, voit aivan yhtä hyvin vaikkapa soittaa jollekin lainantarjoajalle tai yksinkertaisesti ottaa lainan lähimmästä avoimesta pankista. Omasta pankista lainan hakeminen on helppo ja ketterä tapa saada pikalaina nopeasti. Lainan saa usein omalle tililleen jopa samana päivänä, mutta toisinaan pitää odottaa vaikka viikonlopun yli.  

Pikalaina on pika-apu, joka on saatavilla silloin kun sitä eniten tarvitsee!