MAINOS

Mitä etuja lainavertailusta on?

MAINOS -

Ihmisten kanssakäymisessä keskustelu kääntyy yhä useammin lainoihin. Luonnollisesti, koska yhä enenevässä määrin ihmiset ottavat lainoja rahoittaakseen mitä moninaisempia asioita. Kodinkoneita, harrastusvälineitä, lomamatkoja sekä perinteisempiä rahoituskohteita, kuten asuntoja, autoja ja remontteja. Lainabuumi näkyy myös lainoja tarjoavien palveluiden määrässä, varsinkin nyt, kun teknologia mahdollistaa lainan hakemisen kotisohvalta käsin.

Lainan hakemisen kynnys on siis nykyisin matala, eivätkä ihmiset epäröi käyttää tätä mahdollisuutta, mikäli siihen tarvetta on. Osa kuluttajista ei ole kuitenkaan huomannut, että eri lainapalveluilla on merkittäviäkin eroja ja ei ole missään tapauksessa samantekevää, mistä palvelusta lainansa hakee.

Ilmainen vertailu kannattaa tehdä

Lainavertailu manuaalisesti eri pankkeihin ja lainapalveluihin yhteyttä ottamalla vie äärimmäisen paljon aikaa. Yhdelle henkilölle tehtävä on jopa mahdoton. Nykyisin kuitenkin on tarjolla lainavertailupalveluita, kuten Omalaina.fi, jotka tekevät vertailun lainaa harkitsevan henkilön puolesta. Tällä tavalla lainavertailu käy nopeasti ja helposti. Ajallinen säästö on useita tunteja tai jopa päiviä verrattuna itse tehtyyn vertailuun, vaikka omassa vertailussa raapaisisi ainoastaan pintaa. Tällainen lainavertailu on täysin ilmaista käyttäjälle, joten ei ole syytä jättää sitä tekemättä, vaikka ei uskoisikaan lainavertailun osoittavan suuria eroja eri lainanantajien välillä.

Lainapäätöksen saa monelta eri lainanantajalta

Lainavertailupalvelun avulla käyttäjä saa lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainantarjoajilta. Näitä on helppo vertailla ja valita omiin ehtoihin parhaiten sopiva tarjous. Lainan hakeminen yhdeltä lainapalvelulta kerrallaan tuntuu erittäin vanhanaikaiselta sen jälkeen, kun on kerran käyttänyt tätä modernimpaa järjestelmää. Huomaa myös, että vasta lainapäätöksen hyväksyminen sitoo käyttäjää, pelkkä lainan hakeminen ei. Ei siis tarvitse pelätä, että useampi lainatarjous tietäisi esimerkiksi suuria kuluja. Koska myönteinen lainapäätös ei ole mikään automaatio, antaa samanaikainen hakeminen useasta lainapalvelusta myös paremmat mahdollisuudet saada myönteisiä lainapäätöksiä.

Lainoja vertaamalla voi säästää merkittäviä summia rahaa

Suurin syy lainojen vertailuun ennen lainanottoa on raha. Lainatuotteiden erot voivat olla todella suuria ja potentiaaliset säästöt lasketaan suhteellisen pienissäkin lainoissa sadoissa euroissa ja suuremmissa luonnollisesti tuhansissa euroissa. Ei ole mitenkään epätodennäköistä, että kuukausittaiset kulut ovat toisessa lainatarjouksessa 100 % suuremmat. On täysin mahdollista, että 5 000 euron takaisin maksaminen maksaa yhdessä lainatarjouksessa 5 700 euroa ja toisessa 6 400 euroa, vaikka maksuajat olisivat täsmälleen samat. Tuolla säästöllä rahoittaa jo uuden kodinkoneen tai muun isomman hankinnan. On kuitenkin tärkeää tarjouksen houkuttelevuudesta huolimatta tehdä realistinen maksusuunnitelma, kokonaiskulut eivät pidä olla ainoa mittari lainan valinnassa, vaan myös maksettava kuukausierä täytyy olla kooltaan sellainen, joka ei rasita taloutta liiaksi.