MAINOS

Onko lainan ottaminen tai velkojen uudelleenjärjestely ajankohtaista? Ota nämä asiat huomioon


MAINOS - 

Velan ottaminen on Suomessa arkipäivää. Monelta kotitaloudelta löytyykin asuntolainan lisäksi esimerkiksi autolainaa, osamaksusopimuksia tai luottokorttivelkaa. Velan ottaminen on helpottunut vuosien myötä, sillä nykyään on tarjolla joustavia osamaksusopimuksia ja lähes minkä tahansa kulun voi näin maksaa takaisin useammassa erässä. Lisäksi lainaa on helppo hakea netistä ja edulliset digipankit myöntävät rahoitusta myös ulkomailta käsin.

Suomalaiset ovat tottuneita vertailupalvelujen käyttäjiä kun kyse on vaikkapa lomamatkasta. Rahoituspalveluiden kanssa kuitenkin turvaudutaan usein edelleen omaan pankkiin. Käyttäisitkö puoli vuorokautta junamatkaan Ouluun, jos nopealla vertailulla netissä selviää, että lentäisit sinne samalla summalla puolessatoista tunnissa? Sama logiikka pätee rahoitusratkaisuihin. Maksatko kesälomamatkasi osissa luottokorttilaskulla vai onnistuisiko rahoitus huomattavasti edullisemmin esimerkiksi kulutusluotolla? Tämä selviää helposti lainavertailun avulla.


Mitä tahansa rahoitusta harkitessa olisi hyvä miettiä ainakin seuraavat asiat läpi ennen rahoituspäätöksen tekoa:

1.Kannattaako hakea uutta erillistä lainaa, vai yhdistelylainaa?

Jos sinulta löytyy jo ennestään esimerkiksi luottokorttivelkaa, osamaksusopimuksia tai muita lainoja, kannattaa harkita näiden kaikkien yhdistämistä ennen kuin haet jälleen uutta lainaa. Lainojen yhdistäminen on yleensä omaa taloutta huomattavasti selkeyttävä ratkaisu. Maksoitpa velkaa sitten vain pariin paikkaan samanaikaisesti, tai usealla eri laskulla, säästät mitä luultavammin kuukausikuluissa yhdistämällä nämä kaikki yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että haet lainaa yksin, tai yhteishakijan kanssa kaikkien velkojen yhteissumman verran ja yhdistelylainalla maksetaan kaikki aiemmat velat pois. Näin velkaa lyhennetään vain yhteen paikkaan ja siitä maksetaan vain yhtä korkoa ja hallinnointikuluja. 

2.  Mikä rahoitusmuoto sopii parhaiten tarpeeseesi?

Kaikki rahoitusmuodot asuntolainasta luottokorttiin kannattaa kilpailuttaa. Lainatarjousta ei kannata pyytää ainoastaan omalta pankilta, jos haluaa varmistua edullisimmasta korosta. Tähän on helppo ratkaisu, sillä voit hakea lainatarjoukset eri pankeilta vertailupalvelun avulla. Voit kilpailuttaa kulutusluotot VertaaEnsin.fi:n ilmaisessa palvelussa ja saat sähköpostiisi sinulle sopivat lainatarjoukset jopa 23:lta eri pankilta. Kun olet päättänyt itsellesi sopivan maksuajan, voit helposti verrata lainatarjouksen todellista vuosikorkoa luottokortilla tai osamaksusopimuksella maksamiseen.

3.Ota huomioon, että lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia.

Lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia ja lainanmyöntäjät määrittelevät koron yleensä asiakaskohtaisesti. Tämä vähentää lainantarjoajien riskiä ja lisää toiminnan kannattavuutta. Ennen lainavertailun tekoa kannattaakin siis varautua siihen, että lainaa ei saa välttämättä markkinoiden alimmalla korolla.

Lainaa on mahdollista kuitenkin hakea myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin lainaa voidaan yleensä myöntää suurempi määrä ja korko voi olla matalampi.

4. Syitä lainahakemuksen hylkäämiseen

Lainahakemus ei välttämättä mene vertailupalvelunkaan kautta läpi, jos jossain seuraavista kohdista on ongelmia:

  • Lainanhakijan tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Lainantarjoajilla saattaa olla asetettuna myös yläikäraja lainan myöntämiselle.
  • Liian suuri lainasumma hakijan tuloihin nähden. Lainasumma kannattaakin suhteuttaa tarkkaan omiin tuloihin.
  • Hakijan luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä. Netin kautta haetun lainan luottopäätös hylätään yleensä automaattisesti, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. 


VertaaEnsin.fi vertailupalvelun käyttäminen on ilmaista, eikä lainatarjouksien hakeminen sido ottamaan lainaa. Palvelusta löytyy helppo lainavertailu, johon voit syöttää tietosi ja saat jopa 23 pankin tarjousten joukosta sinulle henkilökohtaisesti sopivat tarjoukset. Vertailu on helppoa, sillä korot ja kulut on esitetty selkeästi. Sivustoltamme löytyy myös kattavasti tietoa, sekä omaan talouteen ja rahoitukseen liittyviä ajankohtaisia artikkeleita.