MAINOS

Vakuudeton laina - Mikä, miten ja kenelle?

MAINOS -

Vakuudettomat lainat ovat pienehköjä lainoja, jotka eivät vaadi vakuuksia, erillistä käsirahaa tai takuuta. Esimerkiksi asuntolainaa hakiessa pitää olla takaaja tai lainan vakuudeksi säästöjä tai omaisuutta, kuten mökki tai metsää. Vakuudettomassa lainassa tällaisia ei tarvita lainkaan. Lainan saamiseksi Sinulla on kuitenkin oltava vakaa tulotaso.  

Nordic Bankista voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa jopa 70 000 euroon asti. Lainan takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta. Valitse itsellesi sopiva laina-aika, jossa kuukausierästä muodostuu riittävän pieni, jotta pystyt varmasti maksamaan sen. Kulutusluoton voi maksaa takaisin myös suunniteltua nopeammalla aikataululla. Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa.  

Vakuudettomat lainat ovat erittäin suosittuja niiden helpon käsittely- ja hakemisprosessin ansiosta. Parhaassa tapauksessa asiakas voi nostaa lainan tilille jopa muutaman tunnin kuluttua lainahakemuksen tekemisestä. Toinen syy vakuudettomien lainojen suosioon on se, että lainanantaja ei määrää rahan käyttökohdetta. Esimerkiksi asuntolainassa lainanantaja myöntää lainan tietyn asunnon ostamista varten. Vakuudettomassa lainassa asiakas päättää täysin itse, mihin rahat käyttää.  

Yleisimmin vakuudettomia lainoja otetaan yllättävien kulujen kattamiseen. Niitä voidaan ottaa myös esimerkiksi kodin remontointiin, uusien kodinkoneiden ostoon, auton ostoon tai korjaamiseen tai häiden tai lomamatkan järjestämiseen.  

Kuka voi saada vakuudettoman lainan?

Vakuudettoman lainan hakijalla ei siis tarvitse olla mitään vakuuksia, jotta lainan voisi saada; ei ajoneuvoa, maata, kiinteistöjä tai muutakaan omaisuutta. Hakijalla tulee kuitenkin olla säännölliset eläke- tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot. Nämä asiat toimivat ikään kuin vakuutena sille, että asiakas pystyy maksamaan luoton takaisin.  

Mistä edullisin vakuudeton laina?

Vakuudetonta lainaa tarjoaa Suomessa moni pankki ja luotonmyöntäjä. Väliaikaisen korkokaton ansiosta nyt myös vakuudettomalle lainalle saa aikaisempaa edullisemman todellisen vuosikoron. Kannattaa hyödyntää tilanne ja vertailla vakuudettomat lainat fiksusti. Lainojen vertailu onnistuu helpoiten lainavertailupalvelun kautta.  

Me Nordic Bankilla kilpailutamme puolestasi lähes kolmekymmentä eri pankkia ja rahoituslaitosta, jolloin asiakkaana saat kattavan kuvan siitä, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä se sido tai velvoita mihinkään. Voit siis rauhassa tutustua lainatarjouksiin ennen sopimuksen solmimista. Lainataksesi Sinun on oltava täysi-ikäinen ja Sinulla on oltava säännölliset eläke- tai palkkatulot ja puhtaat luottotiedot.