MAINOS

Onko mökki jo kesäkunnossa?

MAINOS - LOANSCOUTER -

Harva asia on niin suomalainen kuin kesämökillä kesän viettäminen. Monet meistä ovat viettäneet jopa pitkiä aikoja kesämökillä jo nuoresta pitäen ja tämä perinne jatkuu jopa vanhemmalle iälle asti. Kesällä vietetyt viikonloput eivät kuitenkaan ole ainoa asia, joka kuuluu mökkeilyyn.  

Todellakin mökkeily ei tarkoita pelkästään rentoa löhöilyä. Kesämökki pitää nimittäin pitää kunnossa, jotta siellä voidaan rentoutua kesän aikana. Tietenkin pientä säätöä voidaan tehdä myös kesän aikana, mutta suurimmat muutokset kannattaa suorittaa hyvissä ajoin. Siten voit keskittyä kesällä vain siihen kuuluisaan löhöilyyn ja rentoutumiseen.

Mökin huoltaminen on hyvin tärkeä osa mökin omistamista

Monet ostavat käytetyn mökin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että he välttävät kokonaisen mökin rakennuttamisen, joka kustantaa sekä aikaa että rahaa. Jos haluat rakennuttaa silti oman mökin, ja haluat rahoittaa ostoksen lainalla, LoanScouter  voi auttaa sinua löytämään sopivan lainan. Se esittelee monia eri laina tarjouksia, ja voit verrata niitä helposti keskenään. Sen avulla voit löytää tarjouksen, joka tulee sopimaan sinulle. Kuitenkin kannattaa ottaa huomioon, että jotkut mökit ovat jopa hyvin vanhoja. Lisäksi niissä ei käytetä aikaa koko ajan samalla tavalla kuin omassa asunnossa. Siitä syystä on hyvin tärkeää, että huolehdit aina mökin huoltamisesta.  

Mökin huoltaminen voi käydä jopa hyvin kalliiksi. Loppujen lopuksi kyseessä voi olla jopa suurempikin remontti, varsinkin jos mökkisi kaipaa jonkinlaista rakenteellista kohennusta. Koska harvalla on tämän kokoiset varat valmiiksi tilillä, monet miettivät lainan hakemisen mahdollisuutta tuodakseen lisää varoja mökin remontointi budjettiin. .

Ota huomioon myös mökin muut mahdolliset tilat

Itse mökki ei ole yleensä ainoa tila, mikä tulee suomalaisiin kesämökkeihin. Voidaan nimittäin sanoa, että oikeastaan kaikilla kesämökeillä on erillinen sauna ja tietenkin saunahuone. Sauna on erityisen tärkeä pitää aina hyvässä kunnossa, koska koko saunan uudelleen pistäminen tulee kustantamaan nopeasti hyvin paljon. Sauna kerää paljon kosteutta, mikä on hyvin tärkeää huomioida, kun mietit sen kohentamista.  

Saunan ylläpitäminen ei vaadi paljoa, mutta kun se huolletaan, se kustantaa aina pitkän pennin. Jo pelkästään saunakivien vaihtaminen uusiin maksaa aina monia satoja euroja. Tämä onkin yleisin muutos, joka tehdään saunan sisällä, sillä monista muista asioista voidaan pitää huolta pidemmän aikaa yleisen siisteyden avulla. Jos et ole ikinä vaihdattanut saunakiviä uusiin, saatat yllättyä kuinka paljon ne maksavat. Kyseessä on loppujen lopuksi tarkoitukseen tehty kivet, eli et voi vain käyttää luonnosta löytyviä vaihtoehtoja. Sen lisäksi sinun tulee palkata ammattiapua tämän prosessin suorittamiseen.  

Kaiken kaikkiaan se voi vaatia varsin paljon budjetista. Tähän on hyvä suunnitella hyvässä ajassa sopiva rahoitus. Vaihtoehtoja on onneksi hyvin monia. Toiset pyrkivät säästämään tarvittavat varat, kun taas toiset miettivät lainan hakemista. Tutustu eri vaihtoehtoihin kunnolla, jotta voit löytää juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Pieni sisustaminen voi piristää hyvin jopa tuttua mökkiä

Mökki ei aina tarvitse jättimäistä remonttia, mutta pieni piristys ei ole ikinä huono idea. Jos teet mökistäsi mahdollisimman viihtyisän juuri sinulle, siellä tulee vietettyä tietenkin enemmän aikaa kesällä. Tästä syystä on aina hyvä varmistaa, että myös mökillä sinut ottaa vastaan tunnelmallinen sisustus.  

Riippuen siitä, minkä kokoisen sisustus projektin haluat mökkiisi, se tulee vaatimaan eri verran menoja. Tämä onkin muutos, joka on varsin helppo budjetoida. Jos olet suunnitellut kaiken hyvissä ajoin, voit keskittyä uuden sisustuksen suunnittelun tuomaan iloon.  

Tämä artikkeli tietenkin keskittyi siihen, että sinulla olisi jo mökki. Aina tämä ei ole kuitenkaan tilanne, vaan joillakin on vasta mökin ostaminen mielessä. Jos sinulla on unelma oman kesämökin omistamisesta, on hyvä aloittaa tämä tutustumalla erilaisiin rahoitus suunnitelmiin. Siten saat realistisen kuvan siitä, minkälaisen mökin voit oikein hankkia.