MAINOS

Lainojen kilpailuttamisella voit säästää joka kuukausi

MAINOS - OMALAINA.fi -

On selvää, että tänä talvena suomalaisissakin kotitalouksissa on entistä tiukempaa. Inflaatio, polttoaineen hinnankorotukset ja sähkön kallistuminen alkavat tuntumaan kukkaroissa, joissa olisi vähän puskuriakin. Todennäköisesti keväällä tilanne voi olla jo helpompi ainakin inflaation ja sähkön hinnan osalta.

Onneksi kuluttajilla on myös uusia työkaluja käytössään, joilla erilaisia kuluja voi vähentää. Esimerkiksi netissä voi nykyisin vertailla kätevästi lähes minkä tahansa tuotteen ja palvelun hintoja. Myös erilaiset lainapalvelut voi netissä kilpailuttaa kätevästi kotisohvalta käsin. Vertailusivustot pystyvät hakemaan kuluttajalle edullisimman lainan hetkessä.

Miten lainojen kilpailuttaminen netissä toimii?

Tyypillisesti edullisimman lainan metsästäminen alkaa siitä, että kuluttaja valitsee lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneella sivustolla hakemansa lainasumman sekä takaisinmaksuajan. Esimerkiksi Omalaina.fi sivustolla lainaa voi hakea 100 eurosta 60.000 euroon asti ja takaisinmaksuajan voi asettaa 1 vuodesta 20 vuoteen. 

Yleensä kuukausierä on sitä pienempi, mitä pidemmän maksuajan valitsee, mutta toisaalta silloin lainan kokonaiskustannukset ovat tyypillisesti korkeammat. Lainan hakijan puolesta hyvää on se, että lainahakemus ei vielä sido mihinkään, eli lainahakemuksen voi täyttää huoletta. Hakemuksen jälkeen hakija saa nähtäväkseen parhaat mahdolliset lainatarjoukset ja voi halutessaan hyväksyä niistä parhaimman. Kaikki on tehty hyvin läpinäkyvästi ja hakija voi tarkistaa kaikki lainaan liittyvät kulut ennen sen hyväksymistä.

Mitä tarkoittaa lainojen yhdistäminen?

Lainojen kilpailuttamisen lisäksi moni sivusto tarjoaa myös lainojen yhdistämispalvelun. Lainojen yhdistäminen voi olla hyvä tapa pienentää kuukausieriäsi ja parantaa taloudellista tilannettasi. Ajatuksena on, että kun sinulla on useita eri lainoja, joilla on eri korot, ei ole välttämättä järkevää maksaa niitä erikseen pois. 

Voi olla parempi ottaa yksi suurempi laina, maksaa kaikki pienemmät lainat pois ja maksaa vain yksi kuukausittainen lyhennys useamman sijaan. Näin voit pienentää kokonaiskorkojasi merkittävästi ja maksaa pienempää kuukausierää, joten arjen pyörittämiseen riittää enemmän rahaa. 

Monet lainanantajat maksavat kaikki muut pikaluottosi ja kulutusluottosi pois, jos yhdistät lainoja heidän kanssaan. Voit yleensä neuvotella pidemmästä laina-ajasta - jopa useista vuosista - saadaksesi taloutesi takaisin raiteilleen ja välttyäksesi velkojen yhdistämisen sudenkuopilta. Kun uuden luotonantajasi kanssa tehdään sopimus, voit sopia kuukausittaisesta maksuerästä, joka sopii sinulle ja auttaa maksamaan velkasi pois.

Kannattaako lainat kilpailuttaa?

Lainojen kilpailuttaminen verkossa on kätevä väline kuluttajille, jotka etsivät taloudelleen edullisimpia vaihtoehtoja. Se on nopeaa, helppoa ja voi auttaa säästämään kuluissa ratkaisevien kymmenien tai satojen eurojen verran. Lainoissa on aina omat kulunsa, joten parhaassa tilanteessa uutta lainaa ei tarvitse ottaa lainkaan, mutta monissa tilanteissa tämä ei ole mahdollista.

Lainojen kilpailuttaminen verkossa voi olla hyvä tapa säästää rahaa varsinkin pitkällä aikavälillä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sinun on aina tarkistettava lainan ehdot ennen kuin allekirjoitat lainan. Varmista myös, että sinulla on hyvä käsitys lainojen yhdistämisestä, jos päätät yhdistää velkasi yhdeksi lainaksi.