torstai 21.3.2019 | 01:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keski-Pohjanmaan NHL-mestaruus ratkotaan Halsualla - Nuorisotyöntekijä Jouko Saukko haluaa nuoret yhdessä pelaamaan

Sanni Aho Perhonjokilaakso+
To 8.11.2018 klo 06:00 [päivitetty to 22:53]

Halsualla mittelöidään Keski-Pohjanmaan mestaruudesta 24. marraskuuta NHL19-pelissä.

Tapahtuman idea sai alkunsa, kun halsualainen nuorisotyöntekijä Jouko Saukko mietti kavereidensa kanssa kuinka paljon nuoret ovat nykyään ruudun ääressä sosiaalisessa mediassa ilman todellista sosiaalista kanssakäymistä.

– Pelejä pelataan paljon, mutta ei kuitenkaan kohdata toisia ihmisiä, sanoo Saukko.

Halsuan yhtenäiskoululla järjestettävässä NHL-turnauksessa on tarkoitus koota yhteen kaikki samanhenkiset pelaamaan ja ratkomaan kasvokkain kuka on kukin.

– Aika moni tämänkin jutun lukijoista voi olla tuskastunut lapseensa, joka pelaa liikaa ja on aina kotona ruudun ääressä yksin. Nyt on hyvä mahdollisuus kehottaa lapsia ja nuoria lähtemään pelaamaan yhdessä, Saukko kannustaa.

Saukko kertoo, että turnauksen järjestäminen on vaatinut paljon työtä ja se ei olisi onnistunut ilman taloudlelista tukea ja yritysten lämmintä vastaanottoa pelitapahtumalle. Halsuan kunta antoi tapahtuman käyttöön rahoituksen lisäksi tilat Halsuan yhtenäiskoululta. Koko päivän kestävään turnaukseen löytyy koulun ruokalasta kahvia ja muuta naposteltavaa.

Turnauksen voittajalle on luvassa retro-Nintendo ja tapahtumalle toivotaan jo nyt jatkoa, sillä voittaja saa kiertopalkinnoksi pokaalin.

Jouko Saukko toivottaa tervetulleeksi tapahtumaan myös niitä, joita pelaaminen ei niin kiinnosta ja turnausta voi seurata katsomostakin. Tämän lisäksi tapahtumaan on tarkoituksena tuoda menneiden vuosien pelikoneita näytille.

#