torstai 21.3.2019 | 01:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi Perhonjokilaaksossa vilkkaana – Vaalikonetta täytti harva ehdokas

Sanni Aho Perhonjokilaakso+
Ti 6.11.2018 klo 15:05

Tänään alkaneessa seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä valitaan valtuutetut vielä neljään kirkkovaltuustoon. Yhdistymistä Kokkolan seurakuntayhtymään kaavaileva Halsualla ei tosin ääniä anneta, vaan kirkkovaltuusto valitaan sopuvaaleilla. Ehdokkaita Halsualla on juuri sen verran kuin paikkojakin valtuustossa.

Lue perhonjokilaaksolaisten seurakuntavaaliehdokkaiden haastattelut:

Aino Göös Perhosta

Samuel Kaariniemi Vetelistä

Vetelissä ennakkoäänestys käynnistyi kirkkoherranvirastossa, jossa kävijöiden määrä yllätti ensimmäistä kertaa vaalitoimitsijoina olevat Sirkka-Liisa ja Tiia Tunkkarin.

– Kirkkoherra Vesa varoitti, että voi olla ettei kukaan käy äänestämässä, kertoo Sirkka-Liisa Tunkkari.

Sirkka-Liisa Tunkkari ei itse äänestä ennakkoon, vaan tunnelmaan pääsee parhaiten vaalipäivänä äänestämällä.

Ensimmäiset äänestäjät kuitenkin tulivat pian ovien avaamisen jälkeen ja puoleen päivään mennessä äänestäjiä oli 25. Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä vaalitoimitsijoita kiersi myös Vetelissä kylillä: Räyringissä, Patanassa ja Pulkkisessa.

Perhossa kirkkoherranvirastolla väkeä oli aamupäivällä jonoksi saakka, kertoi seurakunnan talouspäällikkö Katri Haukilahti.

Kaustisella ja Ullavassa voi äänestää ennakkoon Kaustisen kirkkoherranvirastolla ja Ullavan seurakuntakodilla, mutta myös keskiviikkoaamun musiikkilukiolla.

Seurakuntavaalien ehdokkaiden mielipiteitä voi tutkia seurakuntavaalikoneesta. Vaalikoneeseen on kuitenkin vastattu laiskasti ja vastauksen on Halsualla antanut yksi ehdokas, Kaustisen-Ullavan seurakunnassa neljä, Vetelissä yhdeksän, mutta Perhossa ei kukaan.

Vaalikone sulkeutui jo lokakuussa.

Ennakkoäänestys päättyy 10. marraskuuta ja varsinainen seurakuntavaalipäivä on 18. marraskuuta.

#