torstai 21.3.2019 | 01:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pelkät puheenjohtajat vai koko puheenjohtajisto? Palaverikäytännöt vaihtelevat Perhonjokilaakson kunnissa

Maija Ahonen Perhonjokilaakso+
Ke 7.11.2018 klo 19:50 [päivitetty ke 19:53]

Kunnanjohtajan kanssa käytävien puheenjohtajapalavereiden kokoonpanot ja käytännöt vaihtelevat Perhonjokilaakson alueen kunnissa.

Palaverikäytäntö nousi esille, kun Vetelin kunnanvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Ilpo Åivo (Pro Veteli) ja kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Jari Mäkelä (ps.) kertoivat omassa yleisönosastokirjoituksessaan, ettei heitä ole kutsuttu mukaan Vetelin kunnan puheenjohtajapalavereihin.

Åivon ja Mäkelän kirjoituksen voit lukea tästä ja kunnanvaltuuston puheenjohtajan Erkki Lassilan (kesk.) ja kunnanhallituksen puheenjohtajan Jussi Torpan (kesk.) vastineen tästä.

Vetelissä puheenjohtajapalavereihin osallistuvat kunnanjohtaja, valtuuston puheenjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja. Lassilan ja Torpan mukaan tämä on ollut Vetelissä pitkäaikainen käytäntö.

Samaa käytäntöä noudatetaan Kaustisella. Kunnanjohtaja Arto Alpia kertoo, että asia on kirjattu hänen johtajasopimukseensa. Palavereja on noin kerran kuukaudessa.

Viime vuonna hyväksytyn hallintosäännön mukaan Perhossa puolestaan järjestetään kaksi kertaa vuodessa virallinen kokous, johon kutsutaan valtuuston ja hallituksen puheenjohtajiston lisäksi edustajat niistä ryhmistä, joilla ei ole puheenjohtajapaikkoja. Kunnanjohtaja Lauri Laajalan mukaan kaikille sopivan kokouspäivän sopiminen on kuitenkin osoittautunut yllättävän haasteelliseksi ja tämän vuoden ensimmäinen puheenjohtajakokous on vasta tulossa. Virallisten kokousten lisäksi Perhossa on myös epävirallisempia puheenjohtajapalavereita esimerkiksi kunnanjohtajan ja ykköspuheenjohtajien kesken.

Halsuan kunnanjohtaja Jari Penttilä kertoo, että Halsualla puheenjohtajapalavereihin kutsutaan puheenjohtajistot kokonaisuudessaan. Kokoontumisia pidetään keskimäärin yksi tai kaksi kuukaudessa.

#