keskiviikko 22.5.2019 | 02:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Maija Ahonen kolumnissaan: Laimeaa

Perhonjokilaakso+
Ke 21.11.2018 klo 19:00

Sunnuntaina evankelisluterilaisten seurakuntien jäsenet pääsivät äänestämään, kuka päättää oman kotiseurakunnan asioista seuraavan neljän vuoden aikana. Uurnille vaivautui kuitenkin harmillisen pieni osa äänioikeutetuista.

Yksi syy äänestysinnon laimeuteen on varmasti se, ettei läheskään kaikille ole selvää, mistä kirkkovaltuutetut päättävät.

Myös vaalikampanjointi oli todella vaisua. Saattoipa jollakulla äänestäjällä käydä jopa niin, että seurakuntavaalit livahtivat huomaamatta kokonaan ohi.

Sopivan ehdokkaan löytäminen saattoi olla myös vaikeaa, sillä ehdolla olleista henkilöistä oli tarjolla todella vähän tietoa. Seurakuntien yhteisestä vaalikoneesta ei ollut kovinkaan paljon iloa, sillä vain harva Perhonjokilaakson alueen seurakuntavaaliehdokkaista oli käynyt vastaamassa sen kysymyksiin.

Jos ehdokkaat eivät kerro näkemyksistään, mistä voi tietää, mitä mieltä kukin on? Ei mistään. Tiedän useamman, joka jätti mieluummin kokonaan äänestämättä kuin valitsi listalta sokkona jonkun nimen.

Jotta tämä kolumni ei menisi pelkäksi surkutteluksi, on pakko vähän tuulettaa tähän lopuksi. On hienoa, että luottamushenkilöiksi nousi seurakunnissa tasaisesti sekä miehiä että naisia. Molempia tarvitaan päätöksenteossa.

#