keskiviikko 22.5.2019 | 01:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: "Tässä lehdessä ei ole mustaa etusivua"

Perhonjokilaakso+
Ke 28.11.2018 klo 19:00 [päivitetty ke 21:30]

Tässä lehdessä voisi olla mustanpuhuva etusivu ja muistovärssy. Näin oli pari kuukautta sitten sisarlehti Kalajokiseudun kannessa, kun kolme nuorta miestä menetti henkensä kolarissa. Onnettomuusauto ajoi aivan liian lujaa.

Lauantaiyönä Vetelin keskustassa kuulo- ja näköetäisyydelle rysähtäneessä kolarissa sen sijaan alkoholilla ja yleisellä hölmöilyllä oli osuutta asiaan, mutta vauhti oli riittävän hiljainen. Nuoret selvisivät säikähdyksellä ja kaikki vahingot ovat korvattavissa.

Kännissä rattiin nouseminen on silkkaa tyhmyyttä, eikä kaveriporukka sen viisaampaa. Jos jonkin onnettomuusasian uutisoimisessa on edes pieni valonpilkahdus, niin lauantain törmäyksestä valistuksen näkökulmasta. Pieni uutinen oli kerrankin tuore. Niin tuore, että seisoin vieressä, kun poliisi alustavasti jututti nuoria.

On aivan turha pyydellä toimittajalta, että kännissä kolaroitua tilannetta ei kuvattaisi uutisointia varten, kun sellainen nyt sattui oman kodin viereen rysähtämään. Yleisöllä on oikeus tietää mihin verovaroja yöaikaan käytetään ja erityisen tärkeää yleisön on tietää, että puuhun pamautti nuori rattijuoppo kavereineen.

Olen valtavan onnellinen, että tässä lehdessä ei ole mustaa sivua ja suruvärssyä. Olen onnellinen, että sain yöllä herätä, kuvata ja tehdä jutun. Olen onnellinen, että rytäkässä syntyi vain aineellista vahinkoa. Jos ei vanhempien sanomisella ole painoa, niin loppulaskulla luulisi olevan.

#