keskiviikko 22.5.2019 | 02:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perho palkitsi Maepron ja maatalousyhtymä Vikman-Lampisen

Perhonjokilaakso+
La 1.12.2018 klo 12:59 [päivitetty la 13:00]

Maija Ahonen

Perhossa on jaettu tänään lauantaina joulunavauksen yhteydessä Perhon yrittäjäpalkinnot. Vuoden yrityksenä palkittiin Maepro Oy ja vuoden maatalousyrittäjänä maatalousyhtymä Vikman-Lampinen.

Maepro Oy on vuonna 2006 perustettu metallialan perheyritys. Sen pääasiakkaita ovat keskiraskas ja raskas konepaja- ja alumiiniteollisuus, joille yritys suunnittelee ja valmistaa erilaisia koneita ja laitteita.

Lisäksi Maeprolla on sopimusvalmistusta yrityksille, jotka toimivat esimerkiksi maanrakennusalan, liikennejärjestelyiden ja infran parissa. Sopimusvalmistukseen kuuluvat muun muassa kaivinkoneiden asfalttilaput ja liukuesteet, monilevysillat, säiliöt ja altaat sekä erilaiset komponentit.

Maeprolla on pajat Perhossa ja Vimpelissä. Yrityksen osakkaisiin kuuluvat Kimmo Mäenpää, Markus Mäenpää ja Seppo Mäenpää. Lue Maeprosta lisää Perhonjokilaakson jutusta.

Vuoden maatalousyrittäjänä palkittu maatalousyhtymä Vikman-Lampinen on puolestaan Perhon Kokkonevalla sijaitseva naudantuotantotila. Yhtymän osakkaita ovat Veikko Vikman, Tanja Vikman, Jenni Vikman-Lampinen ja Jussi Lampinen.

Maatalousyhtymän yrittäjät ovat menestyneet ternivasikoiden kasvattajina valtakunnallisesti, MTK-Perho toteaa palkintoperusteluissaan. Yrittäjien toimintaa pidetään myös katseenkestävänä ja nykyaikaisena. Myös yrittäjien korkeaa ammattitaitoa ja positiivista asennetta kiitellään. Lisäksi maatalousyhtymän yrittäjät ovat jakaneet osaamistaan muille alan parissa työskenteleville.

– Yrittäjien määrätietoinen työ eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi näkyy eläinten korkeana päiväkasvuna ja hyvinvointina. Yrittäjät ovat toiminnallaan ja yhteistyökyvyllään positiivisia tiennäyttäjiä muille yrittäjillä, palkintoperusteluissa todetaan.

#