torstai 22.8.2019 | 01:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Työryhmä esittää Halsuan seurakunnalle liitosta vuoden 2020 alusta

Maija Ahonen Perhonjokilaakso+
Ti 4.12.2018 klo 13:31

Halsuan seurakunnan kirkkoneuvosto käsitteli maanantaina neuvotteluraporttia, joka on laadittu Halsuan seurakunnan ja Kokkolan seurakuntayhtymän liitosneuvotteluista. Neuvotteluita käynyt työryhmä esittää, että Halsuan seurakunta liittyy Kokkolan seurakuntayhtymään vuoden 2020 alussa.

Halsuan kirkkoneuvosto merkitsi raportin tiedokseen ja päätti lähettää sen edelleen kirkkovaltuustolle, joka kokoustaa tiistaina 18. joulukuuta.

Nykyinen kirkkovaltuusto ei kuitenkaan mahdollisesta liitoksesta päätä. Asian saa käsiteltäväkseen uusi kirkkovaltuusto, joka aloittaa toimintakautensa vuoden alussa.

Seurakuntalaisille järjestetään asiasta tiedotus- ja keskustelutilaisuus Halsuan seurakuntatalolla ensi viikon maanantaina 10. joulukuuta kello 19.

Liitosneuvotteluihin Halsuan seurakuntaa on patistanut Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, joka esitti keväällä huolensa Halsuan seurakunnan taloudellisesta tilanteesta. Kesän ja syksyn aikana käytyihin neuvotteluihin ovat osallistuneet Halsuan seurakunnan ja Kokkolan seurakuntayhtymän johtoryhmät.

Neuvotteluissa käytiin läpi Halsuan seurakunnan organisoitumisen eri vaihtoehtoja. Halsuan toiveena on ollut säilyä itsenäisenä seurakuntana ja se toteutuisi osana Kokkolan seurakuntayhtymää.

Suomen pienimpiin seurakuntiin kuuluvassa Halsuan seurakunnassa on tällä hetkellä noin tuhat jäsentä. Ensi vuonna seurakunnan henkilöstömäärä on henkilötyövuosiksi muutettuna 3,51. Mikäli Halsuan seurakunta liittyy Kokkolan seurakuntayhtymään, seurakuntaan jäisi 2,09 henkilötyövuotta ja vastaavasti yhtymään siirtyisi 1,07 henkilötyövuotta. Yhtymään siirtyisivät kirkonkirjojen pito sekä talouteen, henkilöstöasioihin, hautaus-, kiinteistö- ja keittiötoimeen liittyvät työt.

Kokkolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli neuvotteluraporttia kokouksessaan viime viikon perjantaina. Se päätti viedä asian keskusteltavaksi sekä jäsenseurakuntiensa seurakuntaneuvostoille että yhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vuoden alussa aloittavilta uusilta seurakuntaneuvostoilta pyydetään asiaan lausunto. Mahdollista liitosta koskeva päätösesitys tuodaan yhteiseen kirkkovaltuustoon maaliskuussa 2019.

Tällä hetkellä Kokkolan seurakuntayhtymään kuuluvat Kokkolan suomalainen seurakunta, Kokkolan ruotsinkielinen seurakunta, Kälviän ja Lohtajan seurakunnat sekä Kaustisen ja Ullavan seurakunta. Jäsenseurakunnat ovat itsenäisiä ja vastaavat itse omasta hengellisestä toiminnastaan. Yhtymän vastuulla on puolestaan muun muassa seurakuntien talous, kiinteistöt ja hautaustoimi.

#