sunnuntai 9.8.2020 | 20:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Santtu Raitala ohjasti hattutempun Nikulan raveissa

Kaustisen Itsenäisyyspäiväraveissa pyöri Santtu Raitala show. Nikulan ajajaliigan kärkimies ohjasti kolme näyttävää voittoa.

Keijo Maliniemi
Ma 10.12.2018 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KAUSTINEN

VoittotehtailunsaSanttu Raitala aloitti Suomenhevosten Nuorten sarjassa Johanna Nissisen valmentaman Menolexa Rolssin rattailla.

Koko ajan otteitaan parantava nelivuotias kiersi 60 metrin takamatkasta huolimatta kaikki vastustajansa ja vei 3000 euron ykkösrahat ajalla 31,9/2160m.

Matkavauhdista vastannut Vuoran Suvetar piti voittajaa lukuun ottamatta muut takanaan.

Juha-Matti Paavolan tallin Siriliisi oli hyvä neljäs ennätysajallaan 34,1/2120m.

– En ole ajanut Menolexa Rolssia aikaisemmin, mutta olen nähnyt sen juoksuja, ja tiesin, että se on nopea ja suhteellisen ravivarma, mikä on näihin alokassarjoihin iso etu. Vaikka takamatkaa oli paljon, niin ajattelin jo etukäteen, että saamme ensimmäisellä kierroksella kärkiporukkaa aika paljon kiinni. Siinä onnistuttiin, ja se oli yksi voitonavaimista. Täydet pisteet hevoselle tästä suorituksesta, Santtu Raitala iloitsi.

Toisen voittonsa Santtu Raitalan suitsi Juhani Kärjen Cousin Bowlilla, joka hallitsi lämminveristen kakkossarjaa keulasta.

Kolmannen sulan Santtu Raitalan hattuun toi Kati Lindsbergin valmentama Mainio, joka otti omansa 1200 metrin kirillä toisesta parista ulkoa.

Niko Jokelan ohjastama Elliot Boko hallitsi näytöstyyliin lämminveristen ykkössarjaa. Ensimmäisessä kaarteessa johtopaikalle edennyt Elliot Boko karkasi lopussa ylivoimaiseen voittoon kilometriajalla 14,3a/2100m.

Tuomas Pakkasen vauhdittama All In kiri kolmannesta sisäparista toiseksi ennen kuolemanpaikan hyvin kestänyttä Protectoria.

Ykkössija oli Niko Jokelalle kauden 97. ja Elliot Bokolle kuudes.

– Elliot Boko on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja ja mennyt varsinkin keulasta hyvin. Se jaksaa vetää tasaisen reipasta tahtia, eikä sitä kannata turhaan pidätellä, Niko Jokela perusteli rohkeaa taktiikkaansa.

Veli-Erkki Paavola toi valmentamansa Wauhdin parin kuukauden tauolta, ja tulos oli heti paras mahdollinen.

Pekka Lillbackan omistama ruuna johti kylmäveristen ykkössarjan jokaista metriä ja voitti varmasti tuloksella 28,3/2100m.

Sisäradalla toisena matkannut Aatsi nousi loppusuoralla toiselle radalle, mutta joutui tyytymään kolmossijaan, kun sitä parijonossa seurannut Jamir työntyi sisäkautta hopealle.

Veli-Erkki Paavolan mukaan Wauhdin alkukausi oli hyvä, mutta sitten tuli pieni taantuma, ja se jäi parin kuukauden treenitauolle.

– Minulla oli vähän epävarmat mietteet, sillä emme päässeet viime viikolla ajamaan niin kuin olisi haluttu, ja ruuna oli tänään aika meneväisellä päällä, mutta oli siihen nähden asiallinen ja voitti hallitusti.

Marko Hautamäen valmentama Don Pescador ei jättänyt epäselväksi kenelle T4-pelin avauskohteen voitto kuului.

Kauhavan ruuna haki avauspuolikkaan jälkeen johtopaikan ja sai tämän jälkeen rauhoittaa vauhtia. Vastustajat olivat aseettomia, kun Don Pescador porhalsi päätöspuolikkaan aikaan 15,0.

– Meillä oli pitkästä aikaa hyvä lähtöpaikka, joten päätin ajaa heti eteenpäin. Don Pescador tuli pallot korvissa maaliin ja voitti helposti. Ruuna on ollut pitkään hyvässä kunnossa. Sitä ei laiteta kotona lujille, ja vain kilpailuissa ajetaan kovaa. Hokit sopivat sille hyvin, ja kun kuntokin tuntuu pitävän, niin ajetaan talvi harvakseltaan kilpaa, Marko Hautamäki jutteli.

Ravien avauslähtöä isännöi Jukka Torvisen ajama Fastoche Thieben. Rainer Björkrothin valmennettava siirtyi ensimmäisen takasuoran alussa keulaan ja irtosi lopussa helppoon voittoon.

Petri Klemolan valmentama Trouble Leader teki illan toisessa troikkalähdössä komean paluun voittojen tielle. Se piti sisäradalta johtopaikan, ja oli siitä omaa luokkaansa.

Nikulan tasokas ravipäivä päättyi Harri Kotilaisen ohjastaman I.P.Vaparin voiton juhliin.

Reino Salmelan valmentama Temetrius kiri pussista päästyään terävästi ja oli mainio kakkonen.

#