tiistai 22.10.2019 | 16:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Kivijalkakauppojen pudotuspeli jatkuu

Sanni Aho Perhonjokilaakso
Ke 12.12.2018 klo 19:00

On ihme, että tältä seudulta edelleen löytyy edelleen pieniä erikoisliikkeitä, joista saa ulkokengät, paljettipaidan, uutuuskirjan, kukka-asetelman, tuoretta pullaa, sukset, tapettia, liittimiä letkuun tai kurahousut.

Enää eivät maaseutujen kivijalkaliikkeet kilpaile pelkästään Kokkolan vetovoiman kanssa, vaan nyt käydään pudotuspeliä siitä, kuka kestää jopa maailmanlaajuisten verkkokauppojen paineen.

Paikallista on pönnättävä kaikin tavoin. Yksi tapa on kivijalkakauppojen suosiminen arki- ja lahjaostoksissa.

Todellinen vahvuus on siinä, että kivijalkakaupassa tavara odottaa hyllyssä ostajaansa. Valikoiman laajuus on kivijalkakaupalle riski. On kuitenkin täysin mahdollista kilpailla verkkokauppojen vetovoiman kanssa toimitusnopeudella.

"Voin tilata", on kärsimättömälle kuluttajalle usein liikaa.

"Tilasin netistä", on taas märkä rätti yrittäjän kasvoille.

On ekoteko jättää ostamatta, mutta emme elä omavaraistaloudessa. Kuluttamista pitää katsoa kriittisesti, mutta ihan yhtä kriittisesti on tarkasteltava ostokohteita. Globaaleista verkkokaupoista ostosten tekeminen tappaa lopulta pienet liikkeet ja sitten voidaan vain surkutella palvelujen vähyyttä.

Tähän lehteen ovat joulutervehdyksen muodossa yhteystietonsa laittaneet yli 200 yritystä. Siitä joukosta löytyy hyviä ideoita pukinkonttiin.

#