sunnuntai 20.9.2020 | 08:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keski-Pohjanmaan omaishoitajat saivat rahoituksen työttömän tai osatyökykyisten palkkaamiseen

Sanni Aho
Ke 12.12.2018 klo 19:00

STEA myönsi vuoden 2019 avustuksia Keski-Pohjanmaan Omaishoitajille. Avustussumma omaishoitoperheiden jaksamisen tukemiseen lähialuetoimintana, eli OmaisOiva-toiminnan järjestämiseen yhdistys sai 154 000 euroa. Avustussummaan odotetaan vielä sosiaali- ja terveysministeriön päätöstä.

Perustoiminnan lisäksi yhdistys sai 38 000 euron avustuksen työttömien nuorten tai osatyökykyisten palkkaamiseksi järjestön yleishyödyllisiin työtehtäviin.

Keski-Pohjanmaan Omaishoitajat toimii Halsuan, Kaustisen, Perhon ja Vetelin lisäksi myös Kannuksessa, Lestijärvellä ja Toholammilla.

Samassa haussa Terveyskylä-säätiö sai matalan kynnyksen kokoontumistilaisuuksien järjestämiseksi Kaustisella 50 000 euron rahoituksen.

Suuremmalla alueella toimivia, mutta Perhonjokilaaksossakin näkyviä avustuskohteita STEA:n myöntämissä rahoituksissa oli mukana. Avustusta sai myös muistiluotsi-toiminta, Suomen Kylät Kaustisellakin järjestettävään maahanmuuttajien osallistamishankkeeseen, kehitysvammaisten tukijärjestö Ystävänkortti-toimintaan, Kosti ry kansalaistoimintaan, Finfami mielenterveystyöhön, MLL Pohjanmaan piiri maahanmuuttajaäitien kaveritoimintaan sekä Kokkolan ensi- ja turvakoti ry:lle.

#