perjantai 29.5.2020 | 13:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Maaseudun postinjakelua halutaan turvata valtiontuella

Ke 23.1.2019 klo 21:35 | päivitetty ke 21:36

Perhonjokilaakson etätilaajat ovat ehkä huomanneet, että odotettu paikallislehti on harvemmin ehtinyt torstaina postilaatikkoon. Etätilaajilla tarkoitetaan tilaajia, jotka asuvat muualla kuin Halsualla, Perhossa, Kaustisella, Ullavassa tai Vetelissä. Sellaisia, joille lehti menee Postin osoitteellisena jakeluna.

En voi enää varmuudella luvata, että paperinen lehti tosiaan Etelä-Suomea saavuttaisi juuri torstaina. Toivottavasti nyt edes perjantaina.

Posti esitti keskiviikkona ratkaisuehdotuksen päättäjille ja toivoo paperisille lehdille määräaikaista valtiontukea turvaamaan sanomalehtien jakelua maaseudulle. Postin mukaan viisipäiväistä jakelua tarvitsevat tulevina vuosina painetut sanomalehdet. Samaan aikaan osoitteellisen kirjepostin odotetaan tippuvan vuoteen 2025 mennessä jopa 89 prosenttia 2000 luvun alusta.

Levikkialueella Perhonjokilaakson jakelu on vakaa, kiitos oman jakeluverkoston ja sopimusyrittäjien.

Mikäli kerran viikossa ilmestyvä lehti ei postilaatikkoihin tilaajillemme ehdi vaikkapa Espooseen torstaisin, suosittelen kokeilemaan näköislehteä. Se ilmestyy varmuudella torstaiaamuisin klo 5 ja mikäli ongelmia ilmenee, se johtuu todennäköisesti siitä, että allekirjoittanut on painanut väärää nappia.

#