lauantai 24.8.2019 | 21:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Sanomalehtiviikon mielipidekirjoitus lukiolaiselta: Stop tytöttelylle!

Perhonjokilaakso+
Ti 29.1.2019 klo 16:00

Tänäkin päivänä kuulee harmillisen usein siitä, että naiset ovat heikompi sukupuoli, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Asia ei ehkä ilmene niin vahvasti kuin ennen, mutta sitä kokee melkein päivittäin. Esimerkiksi koulussa liikuntatunneilla tai työpaikoilla. Tytöt eivät esimerkiksi tee yhtä rankkoja suorituksia kuin pojat ja töissä miehet haluavat tehdä tärkeät työt ja antavat naisille idioottivarmoja tehtäviä.

Erityisen ärsyttävänä pidän sitä, miten miehet yllättyvät, kun nainen tekee jotain, joka olisi normaalisti “miehen työtä”. Esimerkiksi niin yksinkertainen asia kuin ruohonleikkuu on miesten mielestä naisille liian raskas työ. Tähän olen törmännyt kotona, kun isäni sanoi äidilleni että leikkaa ruohon ettei äidin tarvitse. Siihen äitini vaan naurahti: ”Älä hulluja puhu! “ ja lähti leikkaamaan nurmikkoa.

Mielestäni jokaisen miehen pitäisi miettiä, miten hän puhuttelee naisia ja muistaa, että naiset ovat täysin samalla tasolla miesten kanssa. Ilman naista häntäkään ei olisi olemassa. Kirjoitin tämän mielipidekirjoituksen Suomi24-keskustelupalstan perusteella keskustelusta Tytöt ovat heikompia.

Mari Pihlaja

Kaustisen musiikkilukio

Kauhava

#