lauantai 24.8.2019 | 21:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kaustisen hiihtokeskuksen maakauppaa vastustavat mielipidekirjoituksessaan: Puhkion puolesta

Perhonjokilaakso+
Ti 29.1.2019 klo 20:20 [päivitetty ti 20:22]

Laskettelurinteen asia on kuohuttanut Kaustisella tunteita, eikä syyttä. Valitus tehtiin sen takia, että olemme huolissamme laskettelurinteen jatkuvuudesta ja ulkoilu- ja virkistysalueen säilymisestä. Yrittäjä on asettanut toiminnan jatkumiselle ehtoja, joita emme voi hyväksyä. Yrittäjän ehdoton vaatimus on maapohjan (12,3 ha) myynti hänelle. Jos maapohjaa ei myydä, hän tulee lopettamaan laskettelurinteen toiminnan. Aikaisemmin yrittäjän vaatimus on ollut ehdottomasti lyhyet vuokrasopimukset. Mistä jyrkkä käännös vasta marraskuussa? Ilman tarkempaa tietoa tai missä muodossa toiminta jatkuisi on suuri kysymysmerkki.

Kauppa valmisteltiin kiireellä ja tuotiin valtuustoon. Äänestyksessä 11 jaa-ääntä, 8 ei-ääntä ja kaksi tyhjää ääntä siunasi kaupan. Numeroista voi päätellä, että päätös ei ollut niin yksimielinen kuin annetaan ymmärtää.

Meidän huolenamme on, että miten rinnetoiminta jatkuisi mikäli nykyiset yrittäjät päättäisi myydä tai lopettaa toimintansa? Uusi yrittäjä joutuisi ostamaan hissit rinneyhtiöltä ja vielä maapohjan erikseen yksityiseltä omistajalta. Meidän esityksessä maapohja pysyisi kuntalaisten omistuksessa ja olisi nimellistä vuokraa vastaan yrittäjän käytössä. Esim. pitkäaikainen vuokrasopimus, joka olisi siirrettävissä uudelle yrittäjälle samoilla ehdoilla. Tämä mahdollistaa rinteen kehittämisen jatkossa.

Emme ole valmiita myydään kuntalaisten kansallisomaisuutta yksityisen liiketoiminnan pelinappulaksi.

Allekirjoittaneet eivät ole sulkemassa rinteen toimintaa. Siitä päättää yksiselitteisesti vain yrittäjä itse.

Tina Lindskog

Sami Mäkelä

Urpo Myllymäki

Marko Kulpakko

Mauri Peltokangas

Marko Rahkonen

Markku Luomala

#