keskiviikko 17.7.2019 | 18:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Veikkolan ja Kalliopaviljongin korjaustöihin valtiolta avustusta

Maija Ahonen Perhonjokilaakso+
To 11.4.2019 klo 16:33 [päivitetty to 16:38]

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia yhteensä 1,68 miljoonaa euroa, joista 32 500 euroa tulee Perhonjokilaakson levikkialueelle.

Vetelin Kirkonkylän Nuorisoseura ry saa 17 500 euroa Veikkolan tiilikaton, otsa- ja räystäslautojen sekä vesikourujen ja syöksytorvien kunnostamiseen.

Kaustisen Nuorisoseura ry:lle on puolestaan myönnetty 15 000 euroa Kalliopaviljongin korjausten ja ulkoverhoustöiden jatkamiseen.

Koko Keski-Pohjanmaan alueella tukea sai myös Kokkolan Työväenyhdistys, joka sai oman talonsa korjaamiseen yhteensä 32 000 euroa.

Koko maassa seurantalojen korjausavustuksia myönnettiin 167 hakijalle. Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Seurantalo on yhteisnimitys erilaisten aatteellisten yhdistysten kokoontumistiloikseen rakentamista taloista. Kaikkiaan erilaisia seurantaloja on Suomessa nykyisin noin 2 500.

Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset. Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista.

#