lauantai 6.6.2020 | 09:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Valtiolta ei herunut tänä vuonna tukea Vetelin liikuntakeskukselle – Remontti ja laajennus lykkääntyy ainakin vuodella

Kunnanjohtaja Hannu Jyrkkä arvelee, että syynä kielteiseen rahoituspäätökseen saattaa olla se, ettei liikuntakeskuksen alueella ole nykyisen kaavan mukaan riittävästi rakennusoikeutta suunnitellulle laajennukselle.

Maija Ahonen
Ke 15.5.2019 klo 11:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vetelissä liikuntakeskuksen laajentaminen siirtyy ainakin vuodella eteenpäin, sillä aluehallintovirasto ei myöntänyt hankkeelle valtionavustusta.

Peruskorjauksen lisäksi liikuntakeskukseen on suunniteltu muun muassa laajennusta sekä kuntosaliin että allas- ja saunaosastolle.

Liikuntakeskuksen kehittämiseen oli arvioitu kuluvan yhteensä neljä miljoonaa euroa vuosina 2019 ja 2020. Valtuusto on kuitenkin linjannut, että hankkeen toteutuminen on kiinni valtion rahoituksesta. Kunnanjohtaja Hannu Jyrkän mukaan käytännössä hankkeelle olisi mahdollista saada valtion rahaa maksimissaan 750 000 euroa.

Jyrkkä arvelee, että syynä aluehallintoviraston kielteiseen rahoituspäätökseen saattaa olla se, ettei liikuntakeskuksen alueella ole nykyisen kaavan mukaan riittävästi rakennusoikeutta suunnitellulle laajennukselle. Kunnalla onkin nyt parhaillaan käynnissä liikuntakeskuksen alueen asemakaavan muutos, joka on tarkoitus saada valtuuston hyväksyttäväksi vielä ennen kesätaukoa.

Vaikka Jyrkkä pitääkin aluehallintoviraston antamia rukkasia harmillisena takapakkina, hän näkee tilanteessa jotain hyvääkin.

– Tämä antaa mahdollisuuden täsmentää suunnitelmia ja tarkoituksena on tehdä uusi hakemus loppuvuodesta ensi vuoden rahanhakuun.

Jyrkkä pitää mahdollisena, että kunta joutuu vielä tarkistamaan kustannusarviotaan ja sen myötä tinkimään hieman alkuperäisistä suunnitelmistaan.

– Meidän pitää vielä miettiä, mihin kaikkeen kunnalla on varaa.

Kaustisen seutukunta selvittää parhaillaan, voisiko sen alueelle rakentaa palloiluhallin. Mikäli halli päätettäisiin rakentaa Veteliin, Jyrkän mukaan se voisi olla liikuntakeskusta parempi paikka liikuntakeskukseen suunnitellulle juoksusuoralle ja hyppypaikoille.

#