lauantai 6.6.2020 | 11:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Harrastus: Unelma omasta keinutuolista toteutui, kun Timea Mihàly sai Kullervo Laasasen kaverikseen puutyöpiiriin

Maija Ahonen
Ke 15.5.2019 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

VETELI

Veteliläisillä Timea Mihàlylla ja Kullervo Laasasella on syytä hymyyn. Kaksikko on nikkaroinut kolmen talven ajan Perhonjokilaakson kansalaisopiston puutyöpiirissä Timealle keinutuolia. Valmista tuli tänä keväänä.

Timean keinutuoli on samantyyppinen perinteinen malli, joka löytyy myös Hilkka ja Kullervo Laasasen kodin olohuoneesta.

– Olen aina tykännyt istua Laasasten keinutuolissa, kun olen käynyt kylässä Hilkan ja Kullervon luona. Siitä heräsikin ajatus, osaisikohan sellaisen tehdä itse, omasta keinutuolista pitkään haaveillut Timea kertoo.

Koska Timea ei ollut aiemmin harrastanut puutöitä, Kullervo lupasi lähteä hänen avukseen kansalaisopiston puutyöpiiriin. Vaikka keinutuoli ei ole aivan tavanomaisin tapa aloittaa puutyöharrastusta, puutyöpiirin vetäjä, Hilkan ja Kullervon poika Jussi Laasanen näytti kaksikon suunnitelmalle vihreää valoa ja projekti pääsi pyörähtämään käyntiin.

Vetelin puutyöpiirin lisäksi Timea ja Kullervo ovat käyneet Halsuan ja Kaustisen puutyöpiirissä sen mukaan, miten kokoontumisajat ovat sopineet parhaiten omiin aikatauluihin. Kaksikko on tehnyt keinutuolin osia myös Kullervon ja Hilkan kotona.

Uurastus huipentui tänä keväänä, kun viimeinenkin osa oli valmis ja kappaleet liimattu yhteen valmiiksi kiikkustuoliksi. Valmiin keinutuolin pintaan sipaistiin maalin sijaan öljy.

– Halusin jättää keinutuolin ehdottomasti puunväriseksi, Timea kertoo.

Aikooko kaksikko jatkaa yhteistä puutyöharrastustaan?

– Tottakai. Seuraava projekti on kuitenkin huomattavasti pienempi, Kullervo sanoo.

– Ensi vuonna teemme kuksat, Timea paljastaa.

#