lauantai 6.6.2020 | 09:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Konkaripoliitikko tähtää Brysseliin – Kaustisella vieraillut Mauri Pekkarinen katsoo, että Suomella on paljon annettavaa Euroopan haasteiden ratkaisemisessa

Maija Ahonen
Ke 15.5.2019 klo 16:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kokkolassa, Kaustisella ja Perhossa vieraili tiistaina keskustan eurovaaliehdokkaisiin kuuluva Mauri Pekkarinen, joka jätti keväällä eduskunnan 40 vuoden kansanedustajuuden jälkeen.

Eduskuntavaalien sijaan Pekkarinen lähti ehdolle eurovaaleihin, sillä pitkään myös ministerinä toiminut konkaripoliitikko uskoo, että hänen kokemukselleen voisi löytyä käyttöä EU:ssa.

– Näen Euroopassa paljon sellaisia haasteita, joiden ratkaisemiseksi Suomella olisi paljon annettavaa, Pekkarinen sanoo.

Näistä yhtenä esimerkkinä hän mainitsee ilmastomuutoksen.

Unionin suurimpina haasteina tulevalla kaudella Pekkarinen näkee hajaantumisen ja talouden ongelmat. Hän korostaa myös sisäisen turvallisuuden tärkeyttä.

Keskustan pärjäämiseen eurovaaleissa Pekkarinen on toiveikas. Hän uskoo, että ne ainespuut, jotka löivät puoluetta kasvoihin kansallisissa vaaleissa, eivät vaikuta samalla tavoin eurovaaleissa.

Vaikka Pekkarinen myöntää puolueensa tehneen myös virheitä menneen eduskuntavaalikauden aikana, hän korostaa, että keskustan johdolla tehtiin "iso juttu" Suomen talouden ja työllisyyden parantamiseksi.

– Kuka olisi uskonut vuonna 2015, missä tilanteessa ollaan nyt neljä vuotta myöhemmin, Pekkarinen kysyy.

#