sunnuntai 5.7.2020 | 19:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Markkinat toivat vilskettä Jängän kylälle – lauantaina järjestetty tapahtuma päättyi iltapäivän ukkoskuuroono

Kolmatta kertaa järjestetty tapahtuma tarjosi kirpputoria, huutokauppaa sekä tekemistä kaikenikäisille.

Ma 10.6.2019 klo 09:15 | päivitetty ma 09:16

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PERHO

Konsta Hietaniemi

Jängän kylällä Perhossa pidettiin 8. kesäkuuta kolmatta kertaa markkinat. Paikkana, kuten ennenkin, toimi Jängän urheilutalo pihoineen. Ohjelmassa oli niin myyntiä kuin muitakin aktiviteetteja, ja kävijöitä tapahtuma houkutteli paikalle päivän aikana parisen sataa.

Markkinoilta oli mahdollista varata itselleen myyntipaikka, mutta aiempiin vuosiin verrattuna myyjiä oli tällä kertaa vähemmän. Kojuilta saattoi löytää itselleen esimerkiksi ruohonleikkurin, polkupyörän tai keittiö- ja sisustustarvikkeita. Myös kukkia ja metrilakua oli tarjolla.

– Hiukan ehkä petyttiin tähän myyjien määrään, toteaa makkarakojusta vastannut Samuli Leväniemi.

Makkarat kuitenkin olivat menneet hyvin kaupaksi, ja myös muut aktiviteetit vetivät hyvin väkeä. Kunta oli järjestänyt paikalle pomppulinnoja ja traktoriajelullekin oli mahdollista päästä. Lapsia olikin paikalla paljon.

Myös varttuneemmille oli tarjolla tekemistä ampumakilpailun muodossa. Ilmakiväärillä parhaiten osumalla sai viikonlopuksi paljun käyttöönsä. Muitakin palkintoja oli jaossa, esimerkiksi ST1:n tarjoama autonpesu.

Tapahtuman järjestäjänä alusta saakka toiminut Veli-Matti Kalliokoski kertoo idean lähteneen halusta saada pienelle kylälle jotain omaa tapahtumaa.

– Tutut jängän urheilutalolta pyysi järjestämään huutokauppaa, kun aiemminkin olen sellaista tehnyt, hän kertoo. Mukaan on sittemmin tullut myös uutta, kuten ampumakilpailu ja tekemistä lapsille. Muuten hiljaisella pikkukylällä olikin lauantaina kunnolla elämää.

Puolilta päivin alkaneessa huutokaupassa oli myynnissä monenlaista vanhaa tavaraa. Myytäväksi oli löytynyt muun muassa kirnu, hevosen länget, puusukset, vanha moottorisaha sekä lähes ehjä reki. Kaikki myytiin ilman pohjahintaa, joten varsinkin vanhoista tavaroista pitävät saattoivat tehdä mieluisia löytöjä pilkkahintaan.

Sääkin enimmäkseen suosi markkinapäivää. Ilma oli lämmin ja aurinkoinen, mutta ukkoskuuro toi ennenaikaisen päätöksen tapahtumalle, tosin onneksi vasta huutokaupan jälkeen.

#