sunnuntai 5.7.2020 | 20:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Vetelissä ei oteta Raivaajarockin nimestä painetta – Genren sijaan esiintyjiä yhdistää paikkakunta

Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä Raivaarock huipentaa markkinapäivän ja avaa Vetelin Irtanaisviikot

Maija Ahonen
Ma 10.6.2019 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viime kesänä Vetelin kunnan 150-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetty Raivaajarock saa jatkoa, kun tapahtuma valtaa Harjutorin toista kertaa lauantaina 6. heinäkuuta.

Edelliskerralla Raivaajarock järjestettiin keskellä viikkoa, mutta nyt tapahtuma on siirretty Vetelin kesämarkkinapäivän iltaan.

Viime vuonna tapahtuman päätähtenä nähtiin Steve'n' Seagulls, jossa on mukana veteliläislähtöinen Matias Haavisto.

Myös tänä vuonna tapahtuma luottaa esiintyjiin, joilla on kytköksiä Veteliin. Tänä vuonna Raivaaja Rockin esiintyjäkaartin muodostavat Jouko Saaren yhtye, Suburban String Band ja Teho.

Saaren suvusta koottu Jouko Saaren yhtye esittää musiikkitaivaan tähtinä 1960- ja 1970-luvuilla loistaneiden räyrinkiläislähtöisten veljesten Joukon ja Kostin tunnettuja hittejä. Jouko Saaren lisäksi yhtyeessä ovat mukana hänen veljensä Jukka Saari, serkku Juha Saari ja tämän poika Antti Saari.

Yhtyeen nimeen viitaten Suburban String Bandin jäsenet tulevat pääasiassa pääkaupunkiseudun pientaloalueilta ja soittavat kielisoittimia. Bluegrassia esittävän kuusihenkisen yhtyeen linkkinä Veteliin on paikkakunnalta kotoisin oleva Pekka Lampi, joka soittaa bändissä kitaraa ja laulaa.

Teho-duon muodostavat puolestaan veteliläislähtöinen Tero Hyväluoma ja Kaustiselta kotoisin oleva Esko Järvelä. Kansanmusiikin pohjalle musiikkinsa rakentava kaksikko rikkoo rajoja ja yhdistelee perinteeseen uusia aineksia. Nuoren sukupolven ammattimuusikot toimivat freelancereina ja kumpikin soittaa useissa eri kokoonpanoissa keikkaillen paljon myös ulkomailla.

Raivaajarock on saanut nimensä Vetelin kirkon liepeillä seisovasta Raivaaja-patsaasta. Vaikka konsertin ohjelma ei tänä kesänä erityisen rock-painotteinen olekaan, hyvästä nimestä on haluttu pitää kiinni.

– Onhan niitä muitakin tapahtumia, joissa on rock-nimi, vaikka ohjelma ei aina niin rock-henkinen olekaan, Vetelin kunnan kanslisti Susanna Hotakainen naurahtaa.

Viime vuodesta poiketen Raivaajarock toteutetaan ilmaistapahtumana. Konsertti on tarkoitettu kaikenikäisille sopivaksi koko perheen tapahtumaksi.

Raivaajarockista käynnistyy Irtanaisviikot, joita vietetään Vetelissä nyt neljättä kertaa.

#