sunnuntai 5.7.2020 | 19:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Aki Järvelä tuuletti Blady Sagan voittoa Oulun maanantairaveissa

Keijo Maliniemi
Ti 11.6.2019 klo 09:50 | päivitetty ti 09:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Aki Järvelä jatkaa vahvaa nousuaan Amatööriohjastajien SM-liigassa.

Kaustislainen kirkasti Oulun maanantairaveissa Tornion lauantain hopeat kullaksi ja nousi kokonaispisteissä heittämällä sijalta 14 kymmenen parhaan joukkoon.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry (SHKL) jäsenyhdistyksineen järjestää vuosittain Racing Amatööriohjastajien SM-liigan yhteistyössä raviratojen ja Suomen Hippoksen kanssa.

Ohjastajat keräävät pisteitä karsintalähdöissä, joita järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen vuoden alusta syyskuuhun. Yksitoista eniten pisteitä saanutta ohjastajaa ja edellisen vuoden Suomen mestari osallistuvat kaksiosaiseen SM-finaaliin, jonka voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM-kilpailuihin.

Tornion saunaraveissa Aki Järvelä pamautti Walk Outilla viitosradalta johtopaikalle ja tiukan kamppailun jälkeen toiseksi.

Oulussa ennakkoasetelmat olivat lähes mahdottomat. Aki Järvelän ohjastamalla Blady Sagalla oli mailin ryhmässä yön musta lähtöpaikka rata 12. Valjakko ei siitä lannistunut, vaan kiersi 1200 metrin kirillä kaikki vastustajansa.

– Uskomattomat fiilikset. Blady Sagalla oli huonoin mahdollinen lähtöpaikka, mutta niin vain Aki täräytti kärkeen, omistajavalmentaja Henna Korhonen huokasi.

Kärkisija ei ollut Aki Järvelälle yhtä suuri yllätys kuin pelaajille.

– Blady Saga oli lämmityksessä tosi hyvä, ja ajattelin, että meidän on pakko pärjätä. Kun vauhti hiljeni, päätin ajaa eteenpäin. Turha sitä on jäädä odottamaan, mitä tapahtuu loppukirissä. Kaikki menevät silloin kuitenkin kovaa.

– Vaikka jouduttiin kiertämään, niin tamma piti vauhtinsa hyvin maaliin saakka. Tiukoille se meni, mutta korvat jäivät kiinni, joten kaikki oljenkorret eivät olleet vielä käytössä, Aki Järvelä pohti.

Illan kovin kylmäverilähtö huipentui Vaelluksen ja Menoksin kaksinkamppailuun.

Juha-Matti Paavolan valmentama Menoks puristi päätöskierroksen alussa johtavan rinnalta keulaan, mutta joutui päästämään toisesta parista kiriin iskeneen Timo Vääräsen tallin Vaelluksen lopussa niukasti edelleen.

Enintään 2000 euroa tienanneiden lähdössä Timo Stenman kannusti valmentamansa Rim Bay Willmoren hopealle.

#