sunnuntai 5.7.2020 | 19:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perhon kirjaston Sinisiipi avaa jälleen ovet taiteelle

Kirsti Taipale Koukkulan teokset kuvaavat maisemia ja tunnetiloja

Hannes Torppa
Ke 12.6.2019 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PERHO

Perhon kirjaston Sinisiipi on ollut tämän kevään koulukäytössä, mutta kesä tuo taiteen takaisin kirjastolle. Kirsti Taipale Koukkulan näyttely "Virtaavat vedet" tuo taiteilijan viimeisimmät teokset Sinisiipeen nähtäville. Maalauksista yksi on tehty öljyväreillä ja loput akryyliväreillä, pääosin viimeisen vuoden aikana. Esillä on yhteensä yhdeksän teosta. Näyttelyssä esillä olevien taulujen avulla Taipale Koukkula on pyrkinyt ilmaisemaan erilaisia tunnetiloja. Näiden lisäksi mukana on myös maisemamaalauksia, joita taiteilija on alkanut tekemään enemmän vasta lähiaikoina. Taipale Koukkulan mukaan hän ei edes pyri jäljittelemään todellisia asioita.

– Maalaan tunneperäisesti päästäni, hän kertoo.

Maisemamaalaukset kuvaavat maisemia lähiseudulta. Yrttikosken silta, Haukilahti, Itäkylä ja Patananjärven ranta ovat esimerkkejä maalausten maisemista.

– Maalatessa ei saa arkailla yhtään, joskus räväytän ja käytän pensseleiden ja sormien lisäksi veitsiä, taitelija lisää.

Paluumuuttajana takaisin Perhonjokilaaksoon asettunut Taipale Koukkula aloitti maalaamisen ollessaan töissä Ruotsissa 1980-luvulla.

– Minulla on ollut aina pakottava tarve kirjoittaa tai maalata jotain, taiteilija pohtii.

Siitä lähtien tauluja on syntynyt tasaiseen tahtiin ja myös muutamia näyttely on pidetty. Kerran hän sai puhelun Helsingistä, kun taideteoksia oli nähty taidemaalareiden verkkosivuilla. Tämä puhelu vei taiteilijan maalauksia lopulta Helsingissä järjestettyyn näyttelyyn. Sinisiipeen taiteilijan teokset päätyivät toista kertaa, kun kirjastosta otettiin häneen yhteyttä.

Taipale Koukkulan on vaikea arvioida taideteostensa rahallista arvoa, mutta Virtaavat vedet -näyttelyssä olevat teokset ovat myytävänä.

#