sunnuntai 5.7.2020 | 18:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Lukijalta: Perussuomalaisten valtuustoryhmä vastaa keskustalaisille: "Hallituskriisi jatkuu"

Ke 12.6.2019 klo 15:00

Viime Perhiksessä (6.6.2019) kepulaiset vastailivat kirjoitukseemme hallituskriisistä.

Loikkarit kertoivat omassa kirjoituksessaan ristiriitaisesti ensin, Vetelissä vuosia jatkuneesta naisten mitätöinnistä. Jutun lopussa taas he totesivat kuitenkin olleensa lyhyen aikaa ryhmässä. Ette tosiaankaan saa noilla jutuilla meistä naisvihamielisiä. Leivo-Rintakorvelle annoimme hallituspaikan ja ylikunnalliset luottamuspaikat, mutta mikään ei tuntunut riittävän. Lopullinen niitti taisi olla, kun maakuntauudistuksen ohjaustyöryhmään valittiin toinen henkilö. Tavoitteemme on jakaa luottamuspaikkoja solidaarisesti kaikkien kesken, eikä niin että vain yhtä suositaan. Mäkelä oli onnistuttu loikkareiden kirjoituksessa maalittamaan oikein mallikkaasti, vaikka kirjoitus oli koko valtuustoryhmän ja hän on ryhmän puheenjohtajana asioita esitellyt. Perussuomalaisten ehdokassopimusta ei olisi heidän mukaansa saanut ottaa näköjään esille. Henkilötietosuojalakiin vetoaminen on naurettavaa. Henkilötietoja saa käsitellä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan mukaan.

Olemme olleet perussuomalaisten tietosuojavastaavan Tiina Sivosen kanssa yhteydessä. Ehdokassopimus ei kuulu tietosuojalain piiriin. Paperissa ei ole sosiaaliturvatunnusta, eikä syntymäaikaa. Ehdokassopimus kuuluu olla Sivosen mukaan valtuustoryhmän hallussa.

Ehdokassopimuksessa oli siis vain nimi ja nimenselvennys. Eli eihän se todellakaan ole niin, että jos laittaa nimen paperiin, niin voi turvautua tietosuojalakiin asian tultua itselle epäedulliseksi tai ettei yksityisillä tekstiviesteillä ole painoarvoa. Kepun valtuustoryhmä kirjoitti, että helmikuussa 2018 neuvoteltiin. Tosiasiassa silloin kepu ei ottanut kuuleviin korviin vaatimuksesta luovuttaa luottamuspaikat meille. Päinvastoin kauhistelivat, kun toimme asian esille, eikä tällaisista asioista olisi saanut puhua. Olimme yli vuoden ilman meille kuuluvaa hallituspaikkaa. Ikävä asia olisi kannattanut hoitaa silloin molemmille tyydyttävästi. Kieltämättä on kiusallista, kun hankalia asioita tuodaan julkisuuteen, mutta kun peilaa menneisyyteen, jossa kepu on juntannut huonoja päätöksiä isolla ryhmäkoollaan läpi, on ainoa tapa antaa äänestäjille faktatietoa asioista, eikä se ole mustamaalaamista tai haukkumista.

Leivo-Rintakorpi ja Aho syyttävät mustamaalamisesta kun puhumme faktoista. Tasa-arvo on meidän mielestämme ihmisten kunnioittamista puolin ja toisin.Valitettavasti tämä kunnioitus puuttui loikkareilta. Mielestämme solvaavat ja riitahaastavat tekstiviestit sekä juonittelu eivät ole rakentavaa keskustelukulttuuria. Valitettavaa, että edellisen faktoihin perustuvan kirjoituksen jäljiltä saimme sellaisen viestin, jonka johdosta jouduimme kääntymään poliisin puoleen. Lopulta jokaisesta episodista voi hakea jotain hyvääkin ja eiköhän se ole se, että molemmissa puolueissa oltiin mielissään loikkauksesta, mutta kepu olisi voinut hoitaa nämä edellämainitut asiat fiksummin, niin tämäkin soppa olisi jäänyt keittämättä.

Jari Mäkelä ps

Jarno Vähäkainu ps

Jarmo Nykänen ps

#