torstai 12.12.2019 | 18:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ratamoottoripyöräilijöiden SM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Kemoralla - Perholainen Aleksi Linna tavoittelee kymmenen sakkiin

Hannes Torppa Perhonjokilaakso
Pe 28.6.2019 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Road Racingin eli ratamoottoripyörien SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna 29.-30.6. Kemoran moottoriradalla. Osakilpailussa ajetaan seitsemän eri luokan kilpailut, joista Superstock 600 ja Superbike kuuluvat arvoltaan SM-luokkaan.

Superbike-luokassa ovat sarjan nopeimmat menopelit ja Superstock 600-luokassa toiseksi nopeimmat. SM-sarjan parhaiden tallien tähtäimessä on kansainvälinen MotoGP.

Viikonloppuna radalla nähdään myös paikallista edustusta, kun perholainen Aleksi Linna kilpailee Superstock 600-luokassa. Luokka on nimensä mukaan 600-kuutioisilla moottoreilla varustetuille pyörille.

Kyseessä on Kokkolan Moottoriseuraa edustavan Linnan ensimmäinen kausi 600-kuutioisten luokassa, viime vuonna hän ajoi neljä osakilpailua niin kutsutussa jokamiesluokassa. Linna on harrastanut lajia noin seitsemän vuotta.

– Olen harjoitellut ja opiskellut ajamisesta itsenäisesti ilman erillistä valmennusta, Linna kertoo.

Täksi vuodeksi Superstock 600-luokkaan siirtyminen on askel eteenpäin.

Linnalla on takana ensimmäinen osakilpailu Virtasalmella, jossa kilpailu kuitenkin päättyi keskeytykseen.

– Juuri ennen kisaa sää vaihtui sateesta auringoksi ja kun ei ole huoltotiimiä niin en ehtinyt vaihtamaan renkaita yksin ja jouduin keskeyttämään, hän harmittelee.

Kilpailuviikonloppuisin ajetaan aika-ajot ja kaksi kilpailua. Kemora on Linnan kotirata, jossa on tullut paljon ajettua. Tällä kertaa huoltojoukoissa on myös apumies, joka helpottaa kuskin urakkaa.

– Tavoitteena on päästä kymmenen sakkiin molempina päivinä, hän linjaa.

Vastassa on kovia ja kokeneita kuskeja, joten tekemistä riittää. Pidemmän ajan tavoite on selvä.

– Haluaisin Suomessa ainakin pärjätä, Linna toteaa nöyrästi.

#