torstai 12.12.2019 | 18:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ojaloo ja Kangas voittivat Kaustisen Moukarikarnevaaleilla

Seppo Järvelä Perhonjokilaakso
La 29.6.2019 klo 21:38

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas voitti moukarikarnevaalien miesten pääkilpailun Kaustisen Nikulassa lauantaina. Kankaan heittämä voittotulos 73,94 on hänen ennätyksensä ja 22-vuotiaiden Euroopan tilastossa toiseksi paras.

– Minulla on ollut hyvä vire aamusta alkaen. Tiesin että tekniikka on kohdallaan. Tavoitteena oli saada rentoja heittoja, eikä väkisin vääntämistä, Kangas kertoo.

Kangas heitti kilpailussa hyvän sarjan. Kaikki heitot kaarsivat yli 70 metrin. Voittoheitto syntyi kuudennella kierroksella, jolla hän ohitti kilpailun johdossa olleen Tuomas Seppäsen.

– Näin hyvä sarja tuntuu hyvältä. Sain viimeisellä räväytettyä ennätysheiton, Kangas kertoo tyytyväisenä.

Aaron Kankaan kauden päätavoite on nuorten EM-kilpailut Gävlessä kahden viikon kuluttua.

Toiseksi sijoittunut Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen heitti 73,22. Kolmas oli Someron Esan Henri Liipola tuloksella 72,30.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jesse Lehto sijoittui kuudenneksi kauden parhaallaan 69,20.

Naisten kilpailua hallitsi Noormarkun Nopsan Kati Ojaloo. Hän heitti kolmannellaan 66,41 ja neljännellä 66,85. Kuudennella heitolla syntyi voittotulos 66,91.

– Olen kilpaillut täällä viisi kertaa ja tämä on ensimmäinen voittoni. 2015 heitin Viron ennätyksen, mutta silloinkaan en voittanut, Ojaloo sanoo.

Viljandista kotoisin oleva Ojaloo on asunut Suomessa kolme vuotta. Hän sai kansallisen edustusoikeuden helmikuussa. Maaliskuussa hän saavutti hopeaa Kaustisella järjestetyissä SM-talvikisoissa.

Ojaloo kertoo kilpailevansa mielellään Kaustisen Nikulassa.

– Asiantunteva yleisö on täällä lähellä katsomossa ja he osaavat kannustaa, Ojaloo kiittelee.

Toiseksi sijoittunut Riihimäen Kiskon Inga Linna heitti 65,57. Kolmas oli Lapuan Virkiän 18-vuotias Sara Killinen tuloksella 63,48.

Torstaina 19-vuotiaiden EM-kisarajan ja uuden ennätyksensä 59,96 heittänyt Kaustisen Pohjan-Veikkojen Julia Kivinen oli nyt kahdeksas tuloksella 57,68.

#