torstai 12.12.2019 | 17:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Perholainen Aleksi Linna ajoi viidenneksi Kemoralla ratamoottoripyörien SM-sarjan osakilpailussa

Linna ajaa ensimmäistä kautta Superstock 600-luokassa

Hannes Torppa Perhonjokilaakso
Ma 1.7.2019 klo 11:44 [päivitetty ti 10:36]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

VETELI

Viikonloppuna Kemoralla ajetuissa RoadRacingin SM-sarjan osakilpailussa perholainen Aleksi Linna sijoittui viidenneksi Superstock 600-luokassa. Ennen kisaviikonloppua Linnan tavoitteena oli sijoittua kymmenen parhaan joukkoon, joten kuski oli suoritukseen erittäin tyytyväinen. Kyseessä on Linnan uran paras sijoitus ratamoottoripyörien SM-sarjassa.

Viikonlopun osakilpailu koostui aika-ajoista ja kahdesta kilpailusta, joissa ajettiin 16 kierrosta. Valmistautuminen aloitettiin jo perjantaina Kemoralla.

– Perjantaina säädimme pyörää ja ajotuntuma parani koko ajan, Linna kertoo.

Lauantain aika-ajoihin vaihdettiin vesikelin renkaat juuri ennen lähtöä.

– En kerennyt juurikaan tunnustella renkaita ja olin todella yllättynyt, että sijoituin kymmenenneksi aika-ajoissa, hän iloitsee.

Ennen ensimmäistä kilpailua vettä tihkui hieman, mutta Linna päätti yhdessä mekaanikkojen Pasi Kirvesmäen ja Jimi Lapinkorven kanssa, että kuivan kelin renkailla ajetaan. Se oli onnistunut ratkaisu.

– Kisa oli todella onnistunut ja sain pari kuskia ohitettua, hän kertaa. Jos olisi vielä yksi kierros ollut niin vauhtini olisi riittänyt seitsemännelle sijalle, Linna jatkaa.

Lauantain kilpailussa kahdeksanneksi sijoittuneella Linnalla oli seitsemänneksi nopein kierrosaika, joten hän pääsi sunnuntaina starttaamaan lähtöruudusta seitsemän.

Sunnuntaina lämmittelyssä pyörä tuntui niin hyvältä, että pienen hienosäädön jälkeen Linna oli valmis radalle. Eturengas vaihdettiin hieman kovemmaksi, koska keli oli lämpimämpi ja asfaltti kuumempi. Se oli jälleen oikea ratkaisu Linnalta ja mekaanikoilta.

Tuoreella kuskilla on vielä melko vähän lähtöjä alla, joka kostautui sunnuntaina.

– Pyörä alkoi keulimaan lähdössä ja menetin muutaman sijoituksen, perholainen kertaa.

Lähdön jälkeen hän kuitenkin ajoi varman päälle ja kohotti sijoitustaan. Viimeisillä kierroksilla kärkikahinoissa olleita kaatui, joka takasi Linnalle viidennen sijan.

– Olen erittäin tyytyväinen, mekaanikoista oli todella suuri apu viikonlopun aikana, Linna kiittelee.

Road Racingin SM-sarja koostuu viidestä osakilpailusta, joista Kemoran kilpailu oli tämän kesän toinen. Seuraavana olisi vuorossa osakilpailu Virossa, mutta sen Linna jättää väliin.

– Reissu Viroon kestäisi lähes viikon ja olisi myös taloudellisesti niin raskas, että päätin jättää sen välistä, Linna kertoo. Tähtäimessä on kuitenkin Alastaron ja Motoparkin kilpailuissa sijoittua kymmenen parhaan joukkoon, hän lisää.

Ennen näitä kilpailuja luvassa on hieman lomailua perheen kanssa ja tietysti harjoittelua. Tulevana viikonloppuna Linna on menossa harjoittelemaan Alastaroon. Ilman tukijoukkoja harrastaminen ei olisi mahdollista.

– Olen todella kiitollinen sponsoreille ja mekaanikoille saamastani tuesta, Linna kiittelee.

Juttua päivitetty 2.7. klo 10.40 Aleksi Linnan haastattelulla.

#