lauantai 25.1.2020 | 21:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Veli-Erkki Paavola napapiirin sankari Sodankylän yöraveissa

Keijo Maliniemi Perhonjokilaakso
Ma 1.7.2019 klo 14:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Veli-Erkki Paavola ei tehnyt lauantaina turhaan 540 kilometrin matkaa Kaustiselta Sodankylän yöraveihin. Miehellä oli yhdeksän ajokkia, joista viisi pääsi voittajaesittelyyn, yksi kiri toiseksi ja kaksi kolmanneksi.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kilpailin Sodankylässä. Lauantaina kello 10 lähdettiin matkaan, ja sunnuntaiaamuna kello 7 oltiin Kaustisella takaisin. Idea reissuun tuli Ari Aatsingilta. Hän soitti ja kysyi ohjastajaksi. Jo aikaisemmin oli puhetta, että pitäisi käydä Sodankylässä ja Kemijärvellä. Silloin olisi kaikki Pohjois-Suomen radat käyty läpi, Veli-Erkki Paavola taustoitti.

– Sodankylän olosuhteet olivat hyvät. Rata oli vähän pehmeä, mutta muuten hyvä, täysmittainen ja leveä rata. Tuultakin oli sen verran, että sääskistä ei ollut haittaa, Paavola kuvaili.

Voittotehtailunsa Paavola aloitti illan ensimmäisestä lähdöstä.

Ari Aatsingin tallin Oraslunastus jylläsi voimillaan ja kiersi 80 metrin takamatkasta huolimatta kaikki vastustajansa.

– Valmentajan ohje oli ajaa alusta lähtien eteenpäin. Siinä onnistuttiin, ja Oraslunastus ohitti kovimman vastustajansa vähän ennen maalia, Veli-Erkki Paavola jutteli.

Arvokkaimman ykkösensä Paavola nappasi nuorten sarjasta.

Jarmo Männyn Cankus Wat’s Up kesti hyvin kuolemanpaikan ja jyräsi 2000 euron arvoiseen voittoon.

Miehen muita voittajia olivat Tarmo Liikamaan Niemen Eemil, Markku Peltoniemen Kivarin Raindance ja Ari Aatsingin Kultaseppä.

Kahden ensin mainitun taktiikkana oli selkäjuoksu, ja Kultasepän koko matkan johto.

– Niemen Eemil tuntui päivän ajokeistani lupaavimmilta. Kivarin Raindance oli myös hyvän tuntuinen ja teki kovan ajan. Kultasepästä oli etukäteen hyvät kommentit. Tiedettiin, että se on hyvässä kunnossa ja pärjää, jos ravaa, Paavola summasi.

Kun Veli-Erkki Paavola ajoi sunnuntai-iltana Halsualla vielä kaksi voittoa, nousi kaustislaisen viikonlopun voittosaldo seitsemään. Aikaa siihen kului 25 tuntia.

#