torstai 12.12.2019 | 18:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Veteliläiset Heikkalan veljekset Itä-Länteen – Perhonjokilaakso vahvasti edustettuna pesäpallon tähtiottelussa

Pieneltä alueeltakin on mahdollista nousta kirkkaisiin valoihin.

Aki-Petteri Pulkkinen Perhonjokilaakso
Ke 3.7.2019 klo 17:23

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Veteli

Veljekset mukana tapahtumassa, jossa esiintyvät vain oman lajinsa ehdottomat huiput, on harvinaista herkkua tänä päivänä. Tällä viikolla tätä pääsevät kuitenkin makustelemaan veteliläiset veljekset Olli Heikkala ja Juho Heikkala pesäpallon Itä-Länsi -tapahtumassa Seinäjoella.

Kummankaan nuoren miehen hieno alkukausi ei ole jäänyt valitsijoilta huomaamatta, mikä on tuottanut veljeksille ansaitut valinnat tähän arvostettuun tapahtumaan. Olli on pelannut hienosti Vimpelin Vedon superpesis joukkueessa, kun taas Juho on operoinut Veteli Pesiksen univormu päällään miesten suomensarjaa sekä B-poikien SM-sarjaa. Olli esiintyy edukseen miesten pelissä Juhon pelatessa B-poikien tähdistöottelussa.

– En tiedä, onko tää meille niin iso asia, mutta äitille se on ehkä kova juttu. Ennemminkin ehkä seuralle hyvä, niin nuoretkin näkee, että täältäkin voi nousta kovalle tasolle. Toivottavasti se antaa heille kipinää, tuumi veljeksistä vanhempi Olli.

– Tapahtuma itsessään on hieno, kun ei Suomessa oikeastaan ole toista tällaista tähdistötapahtumaa. Käytännössä koko pesäpalloileva maailma seuraa tätä viikonloppua, niin sellainen ylimääräinen kuhina on aistittavissa. Pelaajien ja yleisön joukossa vallitsee kyllä hyvä ja vapaa tunnelma, Olli jatkoi.

Juholle Itä-Länsi-tapahtuma on hänen ensimmäisensä pelaajana, kun luetaan pois muun muassa leireillä käydyt mittelöt. Juho lähteekin positiivisin mielin kohti tapahtumaa.

– Mukava sinne on mennä. Tapaa paljon tuttuja, joita vastaan on tullut pelailtua. Useita pelimiehiä näkee viikonloppuna, jakoi Juho mietteitään tulevasta viikonlopusta.

Ollilla on myös antaa vinkkejä Juholle tapahtumaa varten.

– Muistaa jännittää vain oikein paljon niin eikai siinä sen kummempaa. Kaikki hienoimmat lyönnit kannattaa lyödä heti pelin alkuun niin ei jää sitten kaivelemaan, että jäiköhän jotain lyömättä.

Molemmat veljekset ovat varsin tyytyväisiä omiin joukkueisiinsa.

– Meillä on lyöntivoimainen porukka mutta eritoten paljon ulkopelin erityisosaamista. Varmaan teema tulee olemaan Lännen ulkopeli vastaan Idän sisäpeli, Pohdiskeli Olli.

– Aika tasaiset porukat pitäisi olla. Molemmilla pari superin miestä, mutta ei muuten mitään isoja eroja. Toivottavasti tulee tasainen peli, komppasi Juho oman ottelunsa lähtökohtia.

Kysymys, onko veljeksillä mitään kikkoja yleisöä varten, nostatti pienehkön hymyn veljesten naamalle.

– Saatetaan jotain Heimosen Jannen kanssa keksiä etukentällä, mutta siinäpä taitaa olla meidän kikkailut. Juho nyt on vähän taitavampi, että se saattaa jotain lyödäkin, totesi Olli virnistellen.

Veljekset aikovat käydä katsomassa toistensa ottelut Itä-Länsi-viikonloppuna. B-pojat pelaavat perjantaina 5.7. ja miehet sunnuntaina 7.7.

Perhonjokilaaksosta vahva edustus Itä-Lännessä

Perhonjokilaakson alueelta on tapahtumassa muitakin pelimiehiä.

Alueelta ovat Heikkalan veljesten lisäksi Vimpelin Vetoa miesten superpesiksessä edustavat ja miesten ottelussa esiintyvät Halsuan Toivon kasvatit Perttu Ruuska sekä Mikko Kanala sekä A-poikien ottelussa Veteli Pesiksen kasvatti Aleksi Rantala.

Jokainen mukaan päässyt on pelannut hienon kauden. Ruuska ja Kanala ovat dominoineet miesten superpesistä Ruuskan johtaessa lyöjätilastoa ja Kanalan hallitessa etenijätilastoa näytöstyyliin, kun taas Rantala on kantanut isoa vastuuta miesten ykköspesiksessä sekä A-pojissa.

Jokaiselta pelaajalta voi odottaa hienoja suorituksia tähdistöotteluissa niin räpylän kanssa kuin mailan varressakin.

Alueelta olisi ollut useita muitakin potentiaalisia valintoja. Perhonjokilaakson alueelta on hyvin saman vahvuinen edustus kuin edellisenäkin vuonna, jolloin tapahtumassa esiintyivät Veteli Pesiksen kasvatit Ville Takala ja Olli Heikkala sekä Halsuan Toivon kasvatit Mikko Kanala sekä Ruuskan veljekset Arttu ja Perttu.

#