keskiviikko 3.6.2020 | 07:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vetelin markkinapäivä alkoi vanhoilla menopeleillä ja huipentuu Raivaajarockissa Joukon ja Kostin legendaarisiin lauluihin – Katso kuvat

Maija Ahonen
La 6.7.2019 klo 20:22

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

VETELI

Vetelin perinteiset kesämarkkinat järjestettiin tänään lauantaina Koulutiellä. Markkinatapahtuma käynnistyi aamulla vanhojen ajoneuvojen kulkueella, joka järjestettiin nyt toista kertaa. Kulkueessa oli mukana 23 autoa, mikä on tuplasti enemmän kuin viime vuonna.

Komean autoletkan johdatti markkina-alueen läpi paloauto. Vanhojen menopelien ajelu järjestettiin uudelleen puolenpäivän jälkeen, kun autot avasivat tietä Markkinahölkälle, jonka jonka reitti koukkasi Koulutien kautta.

Autokulkueeseen osallistuneet Ari Nykänen, Jarkko Pakkala ja Seppo Takalo-Mattila toivovat, että ajelusta tulisi jokavuotinen perinne. Kehitysehdotuksiakin miehiltä löytyi.

– Jos autot saataisiin parkkiin lähelle markkina-aluetta, yleisö pääsisi tutustumaan autoihin tarkemmin, Seppo Takalo-Mattila ideoi.

Markkinoille osallistui tänä vuonna kuutisenkymmentä markkinamyyjää ja yritystä. Veteliin olivat saapuneet muun muassa evijärveläiset Tarja ja Raimo Tupeli, jotka myivät Tupelin tilan perunaa. Vetelin markkinoille he laskevat osallistuneensa myyjinä ainakin 15 kertaa.

– Yleensä käymme myymässä perunaa Pietarsaaren Rekon lisäksi kaksilla markkinoilla, Evijärvellä ja täällä Vetelissä. Nyt markkinat osuivat onneksi eri viikonlopuille, Tarja Tupeli totesi.

– Perunavuosi on kohtalainen, sillä sadetta on tullut sopivasti, Raimo Tupeli kertoi.

Myös markkinoilla tihuutti ajoittain vettä, mutta varsinaiselta vesisateelta kuitenkin säästyttiin.

– Sateen uhasta huolimatta väki on lähtenyt mukavasti liikkeelle, Vetelin kunnan kanslisti Susanna Hotakainen totesi yleisömäärää silmäillessään.

Ostoksille olivat lähteneet muun muassa Emma Lehto lastensa, pian kaksivuotiaan Veetun ja kohta kaksi kuukautta vanhan Veinin, kanssa. Mukana oli myös Emman äiti Ann-Cristin Alaspään. Lehto kertoi, että seurue oli lähtenyt ostamaan markkinoilta eritoten banaanilakua, mutta mukaan tarttui myös ilmapallo.

– Veetu punnitsi pitkään nallen ja poliisihelikopterin välillä, mutta lopulta helikopteripallo vei voiton, Emma Lehto naurahti.

Markkinapäivä huipentuu parhaillaan käynnissä olevaan Raivaajarockiin.

Illan ehkä odotetuin osuus on vielä edessä, sillä viimeisenä bändinä lavalle nousee Jouko Saaren yhtye. Saaren suvusta koottu yhtye esittää musiikkitaivaan tähtinä 1960- ja 1970-luvuilla loistaneiden räyrinkiläislähtöisten veljesten Joukon ja Kostin tunnettuja hittejä. Jouko Saaren lisäksi yhtyeessä ovat mukana hänen veljensä Jukka Saari, serkku Juha Saari ja tämän poika Antti Saari.

Saaren yhtyeen lisäksi Raivaajarockissa esiintyvät SuburbanStringBand ja Teho. Väliaikaohjelmaa esitti paikallinen showtanssiryhmä.

#