torstai 12.12.2019 | 18:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ville ja Vilivillis saivat revanssin Kaustisen epäonnelleen

Keijo Maliniemi Perhonjokilaakso
Ma 15.7.2019 klo 11:16

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ville Pohjola ajoi Tornion T75-raveissa kaksi näyttävää voittoa.

Miehen ensimmäisen täysosuman toi Jenni Raappanan (entinen Teirikangas) valmentama ja kaustislaisen Villis Tiimin omistama Vilivillis.

Se pilasi Kaustisen kisansa laukkaan, mutta pysyi nyt varmasti ravilla ja nappasi 4 500 euron arvoisen voiton tuloksella 25,1a/1600m.

Takarivistä lähtenyt Vilivillis kiersi alun kolmatta rataa ja pääsi pian kolmanteen pariin ulos, mistä se lyöttäytyi viimeisellä takasuoralla suosikki Erehdyksen selkään kolmannen radan jonoon.

Loppusuoralla ruuna liiteli omaa vauhtiaan kärkeen.

Kolmosradalta keulaan pamauttanut Valtroks sai matkalla kovaa prässiä Niemen Eemililtä, mutta kesti kolmanneksi.

– Kaustisella pelattiin upporikasta ja rutiköyhää. Vilivillis oli mukana kovassa avauksessa ja laukkasi. Lähtö oli ajettu meidän kannaltamme jo avauspuolikkaan jälkeen, ja sitten ruvettiin keskittymään tähän lähtöön, Ville Pohjola taustoitti.

– Tänään kaikki meni nappiin. Vilivillis osaa tehdä omaakin juoksuaan, mutta saatiin edetä hyvän hevosen selässä loppusuoran alkuun. Vilivillis tuli siitä helposti ohi, kun käännettiin ulos.

– Vilivillis on tosi lahjakas hevonen. Se on hyväravinen ja menee helposti lujaa. Kun terveyspuoli on hyvä, niin käytöskin on ruvennut rauhoittumaan. Ruuna on aika tuli sielu, mutta maltaa nyt pikkuisen kuunnella miestäkin, Ville Pohjola sanoi.

Ykkössija oli Kaustisen voittokoneelle uran 12:s. Startteja sillä on takana 28.

– Vähän jännitti, kun juoksu meni viimeksi pipariksi, ja hevonen oli ensimmäistä kertaa näin pitkällä reissulla, valmentaja Jenni Raappana kuvaili tuntojaan voittajakehässä.

– Vilivillis osaa kyllä olla tulisieluinen, niin kuin Ville sanoi. Sillä on erilaisia päiviä ja omia koukkuja, mutta niitä on yritetty tasoitella.

Ville Pohjola tuplasi voittotilinä lappajärveläisen Tiina Koskisen valmentaman Edward Alen rattailla.

Se otti auton takaa leikitellen keulapaikan, veti kovaa ja murskasi Laivakankaan rataennätyksen sekunnilla tulokseen 11,3a/1600 metriä. Ykkössija toi rataennätysbonus mukaan lukien 5 500 euroa.

Ohjastajalle huippuesitys ei tullut yllätyksenä.

– Meidän ei tarvinnut ladata kaikkea alkuun. Näin, että saamme pidettyä Callela Leonardin ulkopuolella. Sen jälkeen ei ollut mitään hätää. 11-vauhti tuntui tämän hevosen kyydissä tosi helpolta, ja uskoin että se pitää vauhtinsa hyvin maaliin saakka. Edward Ale on tosi hieno hevonen, hyvä ajettava ja kaikin puolin viisas, Ville Pohjola summasi.

Olli Koivusen piti ohjastaa alun perin Edward Alea, mutta kesken ravien tapahtunut onnettomuus pakotti etsimään hevoselle uuden kuskin.

Taustavoimien valinta osui Ville Pohjolaan.

– Otettiin lista esiin ja tutkittiin ketä on vapaana. Ville on ajanut ennenkin meidän hevosiamme, ja valinta oli aika helppo, Tiina Koskinen totesi.

– Kova avaus vähän huolestutti, mutta hevonen jaksoi yllättävän hyvin. Onhan tämä mennyt joskus kovempaakin, mutta 11,3 on Tornion radalle hurja aika.

4–5-vuotiaiden lämminveristen Midnight Racessa Veli-Erkki Paavola kannusti Sanna Palosaaren valmentaman Capitol Hillin 5 000 euron arvoiselle kakkossijalle ajalla 13,4a/2100m.

Juha-Matti Paavolan valmentama Metkutus jatkoi vahvoja esityksiään kirimällä Vixenin voittamassa lähdössä pronssille ajalla 24,2/2120m. Lähdön kolmospalkinto oli 2 100 euroa.

Myös keskiviikkona ajetussa Lieksa-ajossa Metkutus nappasi kolmosrahat.

#