lauantai 25.1.2020 | 22:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kuninkuusravit: Landen Paukku ja Lumino näyttivät luokkansa

Keijo Maliniemi Perhonjokilaakso
Ma 5.8.2019 klo 08:45 [päivitetty ma 08:48]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jani Suonperän omistama, ohjastama ja valmentama Landen Paukku ei ole kohdannut vielä parempaansa.

Kaustisen Huippulahjakkuus voitti Kuninkuusraveissa sunnuntaina ajetun perinteisen suurkilpailun Pikkukunkun varmoin ottein ja nappasi 10000 euron ykkösrahat tuloksella 25,0a/2140m.

Täysosuma oli orille uran kymmenes. Startteja on sillä takana yhtä monta.

Ratkaisut tapahtuivat jo alussa. Landen Paukku lähti auton takaa kuin tykin suusta ja valtasi ensimmäisessä kaarteessa johtopaikan, vaikkei ollut Jani Suonperän mukaan parhaimmillaan.

– Landen Paukun lähtönopeus ja keulaan pääsy yllättivät. Ori ei ollut lämmityksessä ihan 100-prosenttinen, ja ajattelin avata rauhassa, mutta se lähti omasta halustaan lujaa.

Kolmatta rataa vahvasti kiertänyt Vixeli haastoi lopussa voittajan ja hävisi vain päänmitan.

– Landen Paukku meni sen, minkä kintuistaan pääsi. Tämä oli orin tiukin kisa, mutta sillä on hirveä juoksupää ja tahto voittaa.

Jani Suonperän tallin hevoset ovat menestyneet viime viikkoina hienosti.

Kuninkuusravilauantain viimeisessä lähdössä, enintään 5500 tienanneiden kylmäveristen täyden matkan voltissa, oli Sanna-Mari Närhin omistaman Luminon vuoro palata voittajaesittelyyn.

Tamma laukkasi lähdössä hylkäyksen rajamaille, mutta kiersi vielä rajulla kirillä jokaisen vastustajansa

Lumino sai ykkössijastaan 3000 euroa ajalla 28,9/2140m.

– Tiesin, että lähtö on meille paha paikka. Lumino hermostuu, kun näkee muita ja menee jotenkin sekaisin. Laiton sille puoltajan lapun silmän eteen oikealle puolen, että se ei näkisi muita. Pikkuisen myöhästyttiin lähdössä ja hevonen pääsi eteen. Enempää ei tarvittu, kun Lumino laukkasi, Jani Suonperä taustoitti.

– Jäätiin aika paljon, mutta oli kuin työvoitto, kun Lumino suostui menemään toisen selkään. Ajattelin, että nyt meillä ei ole mitään hätää, kun saadaan istua siinä suoran alkuun.

Lumino tuli Jani Suonperän valmennukseen kaksi ja puoli kuukautta sitten.

– Tajusin heti, kun kävin ensimmäisen kerran tammalla ajamassa, että sillä on hirmu kapasiteetti. Kun Lumino saadaan rauhoittumaan, ja sille löydetään sellaiset vehkeet, että se rupeaa toimimaan, on se vielä joskus Kuningatarkilpailussa mukana, Suonperä lupasi.

#