torstai 12.12.2019 | 17:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perhon kunnanhallitus hyväksyi poikkeusluvan kuorma-autohallille

Hannes Torppa Perhonjokilaakso
To 8.8.2019 klo 10:25 [päivitetty to 10:25]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon kunnanhallitus hyväksyi maanantaina 5.8. kokouksessaan esityksen mukaan poikkeamiesluvan kuorma-autohallille Möttöseen. Rakennuspaikka sijaitsee kaavassa maa- ja metsätalousvaltaisella alueella, jonka takia kuorma-autohallin rakentaminen vaati poikkeuslupaa.

– Kaava on vanha ja tullaan päivittämään kun yleiskaavaa uudistetaan, Perhon kunnanjohtaja Lauri Laajala selventää.

450 neliömetrin kokoinen hallirakennus tulee yksityisyrittäjän kuorma-autokaluston pesu- ja huoltotilaksi. Maankäyttö- ja rakennuslain nojalla kunnalla on oikeus myöntää kyseisiä poikkeamislupia.

Kunnanhallitus palautti esityksen lyhennysvapaan jatkamisen myöntämisesta Valmistuli Oy:lle takaisin valmisteluun. Perhon kunnan ja Valmistuli Oy:n välisessä kiinteistökaupassa oli aiemmin sovittu lyhennysvapaasta vuoden 2018 loppuun. Yritys on hakenut velkapääomalle uutta lyhennysvapaata vuoden 2020 loppuun. Kunnanhallitus päätti keskustelun jälkeen palauttaa asian valmisteluun.

– Kunnanhallituksella oli aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja todettiin, että parempi palauttaa valmisteluun. Päätös tulee todennäköisesti meneään valtuustolle tänä syksynä, Laajala Kertoo.

Kunnanhallitus toi tiedoksi talouskatsauksen kuukausiraportin sekä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksen käyttämättä otto-oikeutta. Näiden lisäksi kunnanhallitus vastasi tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa esitettyihin kysymyksiin.

Perhon kunnanvaltuusto kokoustaa tänä syksynä ensimmäistä kertaa 26.8.

#