sunnuntai 8.12.2019 | 18:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylikylässä on edelleen keitettävä juomavesi – Halsualla vesiosuuskunta aikoo desinfioida ongelmallisen osan vesiverkkoa

Sanni Aho Perhonjokilaakso
Pe 9.8.2019 klo 15:30

Juomaveden keittokehotus koskee Halsuan Ylikylän vesiosuuskunnan alueella olevia kiinteistöjä.

Verkoston puhtautta tutkittiin maanantaina 5.8. otetuilla seitsemällä näytteellä, joista yhdessä kasvoi suolistoperäinen enterokokkibakteeri. Ongelmat näyttävät keskittyvän Halsuan kirkonkylälle päin Ylikylältä vettä johtavaan verkoston haaraan. Mikrobien määrät ovat juoksutusten ja uuden kaivon käyttöön oton jälkeen vähentyneet, mutta verkoston kauimmaisesta pisteestä otetusta näytteestä yhä löytyi epäpuhtauksia.

Koska verkoston puhdistaminen juoksuttamalla ei näytä tuottavan toivottua tulosta, vesiosuuskunta ryhtyy valmistelemaan ongelmallisen verkoston osan puhdistamista verkostolinjaa avaamalla ja tarvittaessa desinfioimalla. Desinfioinnin aikana vedessä on havaittavissa selvä kloorin haju ja maku. Kloorauksesta ilmoitetaan asukkaille ennalta.

Varotoimenpiteenä kaikki juomavedeksi tarkoitettu ja ruuanlaittoon käytettävä vesi tulee keittää (kiehuttaa) vähintään 5 minuuttia. Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävästi. Vettä voi käyttää peseytymiseen, siivoukseen ja tiskaamiseen normaalisti, mutta astioiden ym. huolellisesta kuivaamisesta tulee huolehtia. Salaatit ja vihannekset tulee huuhdella keitetyllä vedellä. Eläimille vettä voi antaa normaaliin tapaan.

Juomaveden keittokehotus on voimassa edelleen, kunnes verkosto on varmistettu puhtaaksi. Keittokehotuksen purkamisesta ilmoitetaan erikseen.

Sairastumistapauksia ei ole tullut terveysvalvonnan tietoon.

#