perjantai 28.2.2020 | 02:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vetelin yrittäjäyhdistys haluaa lisätä kouluyhteistyötä – Yrittäjänpäivän kunniaksi kutsuivat vieraakseen ysiluokkalaiset

Maija Ahonen Perhonjokilaakso
To 5.9.2019 klo 14:54 [päivitetty to 14:58]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tänään torstaina 5. syyskuuta vietetään yrittäjän päivää. Vetelissä paikallinen yrittäjäyhdistys on kutsunut päivän kunniaksi vieraikseen yhdeksäsluokkalaiset.

Luovastilla järjestettävässä parituntisessa yrittäjyysaiheisessa tapahtumassa nuoret saavat tehdä ryhmätehtäviä, ja yrittäjät ovat vastaamassa kysymyksiin, joita oppilaat ovat valmistelleet ennakkoon.

– Toivottavasti tästä voisi tulla perinne, yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maria Saarinen sanoo.

Saarinen sekä yhdistyksen varapuheenjohtaja Jouni Koivisto ja hallituksen jäsen Sakari Klemola kertovat, että yhdistys haluaa mielellään virittää lisää yhteistyötä koulujen suuntaan.

– Haluamme lisätä tietoisuutta yrittäjyydestä ja kannustaa nuoria yrittäjyyteen, kolmikko toteaa.

Vetelin yrittäjäyhdistys on vireyttämässä toimintaansa muutenkin.

Takavuosina yhdistys oli esimerkiksi mukana Vetelin markkinoiden järjestelyissä ja yhteistyökumppanina Vetelin lukion yritysmessuilla.

Saarisen, Koiviston ja Klemolan mukaan viime aikoina toiminta on keskittynyt enemmän yrittäjien keskinäiseen kanssakäymiseen.

Sääntömääräisten kokousten, pikkujoulun ja silloin tällöin järjestettävien virkistysmatkojen lisäksi pohdinnassa on nyt ollutkin jonkin uuden tapahtuman järjestäminen esimerkiksi keväälle.

Vetelin yrittäjäyhdistyksellä on 81 jäsentä. Järjestäytymisaste on noin 50 prosenttia.

– Järjestäytymisaste on ollut Perhonjokilaaksossa perinteisesti korkea, kiittelevät yhdistysaktiivit.

Vetelin Yrittäjät

Jäsenyrityksiä 81 kappaletta.

Yhdistys rekisteröity vuonna 1985, mutta toimintaa ollut jo 1960–1970-luvulla.

Hallituksen puheenjohtaja on Kirsi-Maria Saarinen, varapuheenjohtaja Jouni Koivisto, jäsenet Esko Aho, Natalia Alaspää, Sakari Klemola, Pertti Leivo, Matti Nykänen ja Maria Timo-Huhtala.

#