perjantai 28.2.2020 | 12:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Maija Ahonen pääkirjoituksessaan: Merkillä silmään

Perhonjokilaakso
To 5.9.2019 klo 15:08

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Eilen keskiviikkona vietettiin ensimmäistä kertaa suomalaisen ruuan päivää.

Teemapäivän taustalla on Hyvää Suomesta -merkki, joka on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki.

On toki ihmisiä, jotka eivät välitä pätkääkään, mistä ruoka on peräisin. Uskallan kuitenkin väittää, että suomalainen suosii suomalaista ruokaa – ainakin periaatteessa.

Tavallinen arki onkin sitten toinen juttu. Kiire ruokakaupassa ja virheelliset mielikuvat saattavat johtaa vikaostoksiin.

Kaikista tympeintä on huomata kotona, ostaneensa tuontitavaraa, vaikka onkin luullut ostaneensa kotimaista.

Siksi onkin enemmän kuin tervetullutta sinivalkoisen Hyvää Suomesta -merkin nostaminen hyllynreunaan heti hintalapun viereen. Kun asia on nostettu framille, sitä on vaikeaa olla huomaamatta.

Samalla se tekee ruokaostosten tekemisestä aiempaa tietoisempia valintoja. Haluanko minä ostaa, kuluttaa ja syödä suomalaista ruokaa ja tukea kotimaista tuotantoa?

#