perjantai 28.2.2020 | 13:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

VetU:n D13-pojilla on ollut historiallisen hyvä jalkapallokausi: ei tappion tappiota ja edessä nousu aluesarjaan

Veteliläisten lisäksi joukkueessa on mukana halsualaisia, kaustislaisia ja perholaisia.

Maija Ahonen Perhonjokilaakso
To 5.9.2019 klo 18:14

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

VETELI

Vetelin Urheilijoiden poikien D13-junioreiden jalkapallojoukkueelle kulunut kausi on ollut menestyksekäs.

Joukkue pelasi kevätkierroksella Keski-Pohjanmaan piirin kakkossarjassa, jonka se voitti. Syyskierrokselle joukkue siirtyi piirin ykkössarjaan ja voitti senkin.

Sekä kevät- että syyskierros ovat olleet sikälikin poikkeuksellisia, että joukkue on pelannut tappiottomasti. Keväällä yksi ottelu päättyi tasatulokseen, mutta kaikki muut sarjapelit joukkue on tänä vuonna voittanut.

– En muista aiemmin olleen näin hyvää kautta, ettei sarjapeleissä ole tullut yhtään tappiota, sanoo joukkueen johtajana toimiva, VetU:n jalkapallokuvioissa pitkään vaikuttanut Pauli Väliverronen.

Ensi vuodeksi joukkue onkin nousemassa piirisarjasta aluesarjaan. Tämä tietää monia muutoksia, kuten siirtymistä pelaamaan koko kentän mitalla. Se taas tarkoittaa, että kentälle tarvitaan jatkossa seitsemän sijasta yksitoista pelaajaa.

Väliverronen sekä joukkuetta valmentavat Teijo Kivelä ja Petri Jylhä toivovatkin, että mukaan saadaan uusia pelaajia.

Kuluneella kaudella joukkueeseen on kuulunut 22 poikaa, mutta lisää olisi hyvä saada, sillä porukkaa tarvitaan myös vaihtopenkille. Lisäksi pitää varautua sairastumisiin ja poissaoloihin.

– Tämä on motivoitunut porukka, johon uudet pelaajat ovat hyvin sulautuneet, kehuu Petri Jylhä.

Valmentajat ja joukkueenjohtaja kiittelevätkin joukkueen hyvää yhteishenkeä. He myös korostavat, että vaikka joukkue edustaa VetU:a, se on koko Perhonjokilaakson alueen joukkue. Mukana on pelaajia Vetelin lisäksi Halsualta, Kaustiselta ja Perhosta. Molemmat valmentajat asuvat Halsualla, joukkueenjohtaja on Vetelistä.

Aluesarjaan nouseminen tulee tarkoittamaan myös pelimatkojen pitenemistä ja uusien sponsorien tarvetta. Myös vastukset ovat kovempia.

Valmennusta luonnehdittaessa Teijo Kivelä toteaa, ettei saa olla liian tiukka.

– Mutta sitten kun harjoitellaan, niin silloin harjoitellaan, Teijo Kivelä toteaa.

#