perjantai 28.2.2020 | 13:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustislaisen viulunsoiton Unesco-hakemus kommentoitavana – Tästä kommentointilomakkeeseen!

Joni Mäki-Petäjä Perhonjokilaakso
Pe 6.9.2019 klo 10:13 [päivitetty pe 10:45]

Kaustislaisen viulunsoiton hakemusluonnos Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon on kommentoitavana verkossa 5.9.-20.9.2019.

Kaustisen Unesco-työryhmä järjestää maanantaina 23.9. hakemustyöpajan, jossa saatuja kommentteja käsitellään ja kommentteja voi myös esittää.

– Olemme alusta saakka pyrkineet pitämään hakemusprosessimme niin avoinna ja osallistavana kuin mahdollista. Kommentteja toivotaan kaikilta, jotka katsovat liittyvänsä tavalla tai toisella kaustislaisen viulunsoiton yhteisöön, toteaa Kaustisen Unesco-työryhmän puheenjohtaja Matti Hakamäki.

Julkisella kommentointikierroksella halutaan turvata kaikkien yhteisöön kuuluvien mahdollisuus kommentoida ja vaikuttaa ennen kuin hakemuksen valmistelu suuntautuu tarkempaan yksityiskohtien hiomiseen ja kieli vaihtuu englanniksi.

Hakemusluonnoksen valmistelusta vastaa ja kyselyn toteuttaa Kaustisen Unesco-hakemusta valmisteleva työryhmä, jonka jäseninä ovat Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen Näppärit ry, Kaustisen Pelimanniyhdistys ry, Pro Kaustinen ry sekä Kansanmusiikki-instituutti ry, joka koordinoi hakemusprosessia.

Kommentointilomakkeelle pääsee työryhmän ylläpitämän kaustislaisen viulunsoiton Unesco-hakemusblogin kautta.

Tästä lisätietoa koko hankkeesta.

Tästä linkki kommentointilomakkeeseen!

#