perjantai 28.2.2020 | 13:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkola palkitsi nuoret naistähdet Oona Airolan ja Virva Puumalan

Tiina Ruotsala Perhonjokilaakso
Pe 6.9.2019 klo 16:06

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Näyttelijä Oona Airola ja sopraano Virva Puumala ovat vuoden 2019 Kokkola-palkinnon saajat. Kokkolan kaupungin sivistyslautakunta myönsi tuhannen euron suuruisen palkinnon Oona Airolalle nopeasta ja vakuuttavasta noususta suomalaisen elokuvan tähtitaivaalle. Toisen tuhatlappusen vastaanotti ullavalainen laulaja Virva Puumala viimeisen vuoden aikana saavutetun kilpailumenestyksen johdosta.

Kokkola-palkinto myönnetään taiteen ja perinnekulttuurin alalla ansioituneelle kokkolalaiselle henkilölle tai yhteisölle. Toisaalta palkinnon voi saada teko, joka on tuonut Kokkolaa tai kokkolalaisuutta esiin Suomessa tai maailmalla. Perusteluissa niin Airola kuin Puumala hyvinkin täyttävät kaikki palkitsemisen perusteet.

Kokkolan Ykspihlajan kasvatti Oona Airola on elokuvarooleillaan edustanut mainiosti myös kotiseutuaan Cannesin filmijuhlia myöten. Hänet on palkittu muun muassa näispääosan Jussi-palkinnolla Oma maa -elokuvasta sekä sivuosasta Hymyilevä mies -elokuvassa. Airola on jo pidempään ollut tuttu Ykspihlaja-äänitteistä. Lisäksi hän tekee musiikillista yhteistyötä Kaj Chydeniuksen kanssa. Tänä vuonna on vuorossa myös sooloura artistina.

Ullavalainen sopraano Virva Puumala on kilpaillut ahkerasti viime syksystä lähtien. Lokakuussa 2018 hän voitti pianisti Juho Lepistön kanssa Helsinki Lied -kilpailun A-sarjan. Lappeenrannan laulukilpailun naistensarjan ykköspalkinto tuli loppiaisena 2019. Toukokuisessa Mirjam Helin -laulukilpailussa Puumala eteni välieriin.

Menestynyttä laulajaa on työllistetty kesän musiikkitapahtumissa ja helmeileväksi tituleerattu sopraano on entistä tutummpi suomalaiselle musiikkiyleisölle. Pohjoisen Suomen musiikkiväelle ääni ja esittäjä ovat jo tuttuja monien Oulun seudulla toteutettujen oopperaproduktioiden ansiosta. Oopperaroolien lisäksi Puumalalla on laaja lied-ohjelmisto, ja hän on esiintynyt oratoriosolistina sekä tehnyt yhteistyötä useiden suomalaisten orkestereiden kanssa.

Puumala opiskelee Sibelius-Akatemiassa klassisen laulumusiikin maisterikoulutusohjelmassa Sirkka Parviaisen ja Soile Isokosken johdolla.

Palkinnot jaettiin Kokkola-päivän aattona Nuorisokeskus Villa Elbassa järjestettävässä tilaisuudessa.

#