perjantai 28.2.2020 | 13:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kansanedustaja evästyskierroksella – Mauri Peltokangas aloitti kierroksen kunnanjohtajien luona Vetelissä

Mauri Peltokangas kuunteli Vetelin kunnanjohtajan Hannu Jyrkän mietteitä perussuomalaisten kuntapoliitikkojen kanssa.

Sanni Aho Perhonjokilaakso
Ke 11.9.2019 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

VETELI

Pienlukioiden valtionosuus tulee säilyttää ennallaan. Ensisijaisesti tätä viestiä Vetelistä toivotaan Arkadianmäelle alueen ainoan kansanedustajan Mauri Peltokankaan (ps.) kautta.

Paikalle Vetelin kunnantoimistoon oli kerääntynyt joukko perussuomalaisten kuntapoliitikkoja; Arto Pihlajamaa, Jari Mäkelä ja Jarno Vähäkainu sekä Peltokangas ja kunnanjohtaja Hannu Jyrkkä.

– Ennen kuin hallitusohjelma on pöydässä, ei voi kun toivoa voimakkaasti, että koulutuksen vuosikymmeniä jatkunut alasajo saataisiin nousuun. Alueellisesti pienlukioiden valtionosuudet tulisi pitää ennallaan, toteaa Peltokangas.

Peltokangas kertoo, että tästä viikosta eteenpäin hallitusohjelmaa tuodaan vähän kerrallaan pureksittavaksi ja kommentointiin.

Vetelissä perussuomalaiset suhtautuvat myönteisesti lukiokoulutuksen ylösajoon paikkakunnalla.

– Uskotaan, että mahdollisuus pitää antaa, mutta lukio vaatii brändäämmistä ja panostusta markkinointiin. Nyt on nähty, mitä tämä on ilman lukiota, sanoovaltuutettu Jari Mäkelä.

Mäkelän mielestä Vetelin lukion imagoa tulee kirkastaa myös niin, että kuntalaiset ovat oman lukion takana.

Mauri Peltokangas kannustaa Vetelin lukiota ja Kaustisen musiikkilukiota yhteistyöhön.

– Pienenkin vastakkainasettelun aika on ohi. Kaustisella on Suomen paras erityislukio ja sellaisena se toivottavasti säilyy. Lukio jossain muodossa Vetelissä olisi hieno juttu, mikäli kunnan on sellainen mahdollista resurssien puitteissa järjestää, toteaa Peltokangas.

– Kilpailuasema ei kannata. Musiikkilukiolla on hyvä brändi ja me tuotamme normilukion palvelut pienlukiona. Ei vedetä mattoa toisen alta pois, Mäkelä sanoo.

Tiehankkeista Peltokankaalle ovat tärkeitä valtatie 13:n ympäristö. Kaustisella Opistonmäen ja Keliberin Kalaveden tuotantolaitoksen liikennejärjestelyt. Veteliin hän ajaa valtatien alittavan hiihtotunnelin rahoittamista.

– Näitä ajan siinä missä yksi kansanedustaja voi. Tiehankkeita kansanedustajien tulee ajaa yhtenä rintamana, muistuttaa Peltokangas.

Peltokangas istuu eduskunnassa hallintovaliokunnassa ja ympäristövaliokunnassa. Kirjat ovat ja pysyvät Kaustisella. Syksyn aikana Peltokangas meni naimisiin pitkäaikaisen puolisonsa Sonja Kontio Peltokankaan kanssa.

Ensimmäisenä kotijokilaaksonsa kunnanjohtajista Peltokangas ehti viime maanantaina tavata Jyrkkää ja hän toivoo evästystä alueen asioihin viranhaltijoilta ja luottamushenkilöiltä.

#