sunnuntai 29.11.2020 | 12:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perhonjokilaakson iltarasteilla lyötiin ennätykset kävijämäärissä – Kesän suosituin rata oli Oosinharjulla

Iltarastikausi alkoi huhtikuun lopulla ja päättyi Pööskalliolle 17. syyskuuta. Vielä suunnistetaan kolmena perjantaina yö-cupin osakilpailuja.

Sanni Aho
Pe 4.10.2019 klo 14:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viiden urheiluseuran yhteispanoksesta järjestetyt viikoittaiset Perhonjokilaakson iltarastit nousivat kävijämäärältään yhden katovuoden jälkeen ennätyslukemiin.

Iltarasteja järjestettiin tiistaisin huhtikuusta syyskuuhun 22 kertaa. Rasteilla kävi kaikkiaan 3346 suunnistajaa, mikä oli kaikkien aikojen ennätys. Nousua tuli erityisesti vuoteen 2018 verrattuna, jolloin kävijöitä iltarasteilla oli 2570.

– Se oli onneksi keleistä ja päällekkäisistä kilpailuista johtunut notkahdus, toteaa iltarasteja aktiivisesti kiertävä ja järjestävä Vesa Peltoniemi KP-V:stä.

Edellinen kävijäennätys on vuodelta 2017, jolloin iltarasteja järjestettiin 23 kappaletta ja niissä kävi suunnistajia 3320.

Päättyneen iltarastikauden suosituimmilla kartoilla päästiin viisi kertaa yli 200 kävijän. Eniten väkeä oli Kaustisen Oosinharjulla uudella kartalla ja vappuna Kaustisen urheilukentän maastossa. Vetelissä suosituimmat rastit olivat Puusaaressa ja Haukilahdessa. OK Terjärven rasteilla Syväjärvellä kävijöitä oli 201. Perhossa eniten väkeä oli Peltokankaalla ja Halsualla Liedeksessä.

Suosituin rata oli B-rata, jonka kiersi 975 kävijää. Rastireitille osallistuneita lapsia oli 608.

Parhaillaan on käynnissä perjantai-iltaisin järjestettävä yö-cup. Vielä on edessä 4. lokakuuta OK Terjärven osakilpailu Viiperillä, 11. lokakuuta Vetelissä ja viimeinen osakilpailu 18. lokakuuta Kaustisella urheilukentän maastossa.

#