lauantai 6.6.2020 | 11:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien johtaja vaihtuu – Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Silja Heikkilä jättää tehtävänsä

Sanni Aho
Ti 8.10.2019 klo 09:50 | päivitetty ti 10:11

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Silja Heikkilä jättää tehtävänsä Kaustisen kansanmusiikkijuhlien johdossa, kertoo Pro Kaustinen ry tiedotteessaan.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Silja Heikkilä eroaa yhdistyksen palveluksesta. Heikkilä jättää tehtävänsä sekä toimeen liittyvät luottamustoimensa 14.10.2019 alkaen, viettäen vuosilomaa työsuhteen päättymiseen saakka.

Heikkilä on toiminut kansanmusiikkijuhlien toiminnanjohtajana kesäkuusta 2018 alkaen.

– Luovun tehtävästä haikein mielin, sillä festivaalit on maamme kulttuurikentällä poikkeuksellisen upea tapahtuma ja ihmisten kanssa on ollut ilo työskennellä, kertoo Heikkilä.

– Omaan elämäntilanteeseeni sopii kuitenkin tällä hetkellä toisenlainen työ paremmin.

– Silja Heikkilän toiminnanjohtajakautena tapahtumamme kehitys on ollut myönteistä. Juhlien hallitus toivottaa Silja Heikkilälle menestystä hänen tulevissa toimissaan, kommentoi Pro Kaustinen ry:n hallituksen puheenjohtaja Ira Korkala.

Pro Kaustinen ry:n hallitus on aloittanut prosessin toiminnanjohtajan tehtävän täyttämiseksi tavoitteenaan, että seuraaja aloittaa perehtymisen työhönsä vuodenvaihteessa yhdessä vakituisen henkilöstön kanssa. Toistaiseksi tehtäviä hoidetaan sijaisjärjestelyin.

Ira Korkala ei vielä kommentoi, laitetaanko toiminnanjohtajan tehtävä julkiseen hakuun.

– En osaa vielä siitä sanoa, mutta tilannetta mietitään rauhassa.

Pro Kaustisella on vakituisina työntekijöinä ohjelmajohtaja Anne-Maria Hakamäki sekä opintovapaalla olevaa tuotantopäällikköä Juha Kuurajärveä sijaistava Valtteri Valo.

Korkalan mukaan Pro Kaustisen työntekijöiden ja hallituksen välillä ei ole erimielisyyksiä. Edellinen toiminnanjohtaja Sini Keränen jätti tehtävänsä keväällä 2018 ja Heikkilä ehti johtaa kansanmusiikkijuhlia vasta 1,5 vuoden ajan.

– Tässä ei ole mitään poikkeavaa. Meillä on vain kaksi vakituista ympärivuotista työntekijää sekä määräaikaisia työsuhteita, sanoo Korkala.

Pro Kaustisen hallitukseen kuuluvat Ira Korkala (pj), Sirpa Lahti, Petri Jylhä, Sampo Purontaus ja Tiina Pajukangas.

Uutista päivitetty 8.10.2019 klo 10.10 puheenjohtaja Ira Korkalan kommenteilla.

#