lauantai 6.6.2020 | 10:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perho aikoo keskittää varhaiskasvatuksen saman katon alle – Suunnittelun pohjaksi esitetään 153-paikkaista päiväkotia

Maija Ahonen
Ti 8.10.2019 klo 19:33

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon kunta aikoo käynnistää uuden päiväkodin suunnittelun vielä tämän syksyn aikana.

Tällä hetkellä Perhon varhaiskasvatus on jaettu neljään eri toimipisteeseen: Satulinnan ja Linnunlaulun päiväkoteihin, vuororyhmis Auringonkukkaan ja ryhmis Päivänkakkaraan. Lisäksi kunnan palveluksessa on neljä perhepäivähoitajaa.

Kunnanjohtaja Lauri Laajala kertoo, että varhaiskasvatuksen nykyiset kiinteistöt eivät ole pohjaratkaisuiltaan, kunnoltaan ja ylläpitokustannuksiltaan tehokkaita.

Nyt kunnan tarkoituksena on koota varhaiskasvatuksen ryhmät saman katon alle. Yhden päiväkodin mallin lasketaan tuovan myös synergiaetuja varhaiskasvatuksen henkilöstömääriin ja vuorojärjestelyihin.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että päiväkodin suunnittelun perusteena käytetään 153 hoitopaikkaa, jotka jaettaisiin yhdeksään ryhmään. Päiväkotiin tulisi neljä ryhmää sekä 0–3-vuotiaille että 3–5-vuotiaille, siten että pienempien ryhmät olisivat 12-paikkaisia ja isompien 21-paikkaisia. Lisäksi päiväkotiin tulisi yksi 21-paikkainen vuorohoitoryhmä.

Tällä hetkellä kunnan päivähoitopaikoissa ja perhepäivähoitajilla on yhteensä 123 lasta. Laajala kertoo, että hoitopaikkojen tarpeen uskotaan kasvavan subjektiivisen päivähoito-oikeuden myötä.

Uuden päiväkodin paikaksi kunnanhallitus esittää Vanhainkodintien, Myllynkankaantien ja Jyväskyläntien väliin jäävää kunnan omistamaa tonttia, jossa sijaitsee tällä hetkellä vanha lääkärintalo ja hammaslääkärintalo. Molemmat rakennukset pitäisi purkaa uuden tieltä.

Päiväkodin hankintamuodoksi kunnanhallitus ehdottaa kilpailullista neuvottelumenettelyä. Puurakenteinen päiväkoti esitetään rahoitettavan lainarahalla kunnan taseeseen ja budjettikatoksi ehdotetaan 3,2 miljoonaa euroa.

Varsinaisiin rakennustöihin olisi tarkoitus päästä ensi vuonna ja valmista pitäisi olla kesällä 2021.

Kunnanhallitus käsitteli valtuustolle annettavaa päiväkotiesitystä kokouksessaan maanantaina. Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 28.10.

#