perjantai 10.7.2020 | 19:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tähdet syttyivät taas Koulutielle – Joulu on sähköverkolle vuosittainen rasituskoe, jota kohti Vetelin Energian uusi toimitusjohtaja Antti Kettu suuntaa luottavaisin mielin

Maija Ahonen
La 23.11.2019 klo 15:09 | päivitetty la 15:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vetelissä lauantaina järjestetty joulunavaus keräsi Kainun keitaalle runsaasti väkeä, kun Koulutien jouluvalot sytytettiin valaisemaan kylänraittia.

Tapahtuman avauspuheen piti Vetelin Energian uusi toimitusjohtaja Antti Kettu, joka on luotsannut paikallista energiayhtiötä huhtikuun alusta lähtien.

Kettu kertoi edessä olevan joulunajan merkitsevän sähköyhtiölle vuosittaista koitosta, jossa testataan sähköverkon todellinen toimintakyky. Kun liki kaikilla kotitalouksilla on lähes yhtä aikaa kinkut uunissa, saunat päällä ja autot lämmityksessä, on sähkönjakelun toimittava moitteettomasti.

– Joulu on sähköyhtiölle eräänlainen rasituskoe, Kettu luonnehti.

Tuore toimitusjohtaja suuntaa joulunpyhiä kohti kuitenkin luottavaisin mielin.

– Olemme huoltaneet ja peruskorjanneet sähköverkkoa ahkerasti, ja raivanneet sähkölinjoilta puita, hän kertoi.

Veteliläisille Kettu toivottikin rauhallista joulunaikaa.

– Niin hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen, hän siteerasi tutun joululaulun sanoja.

Avauspuheenvuoron jälkeen joulunavauksessa esiintyivät Toprakat-kuoro ja Vetelin showtanssijat. Tapahtumassa kuultiin myös karaokea. Paikalla piipahti myös makeisia tarjonnut joulupukki.

Joulunavauksen vetonaula oli jälleen kerran riisipuuro, jota oli tällä kertaa valmistettu jaettavaksi 70 litraa. Marttojen keittämän puuron tarjosi joulunavausvälelle tänä vuonna Vetelin asuste ja tekstiili.

Vetelin martat jakoivat riisipuuroa, jota oli keitetty yhteensä 70 litraa. Kauhan varressa Leea Kalliokoski ja Ruut Jylhä, taustalla Seija Hakkarainen ja Liisa Niemelä.
Maija Ahonen

Myös joulupukki vieraili Vetelin joulunavauksessa.
Maija Ahonen

#